Reamintim că mezzosoprana a fost internată în stare de comă, în dimineața zilei de 10 mai, după ce soțul său o găsise căzută, cu o seară înainte, la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în localitatea ieșeană Aroneanu.

Maria Macsim Nicoară a fost fi externată astăzi de la Neurochirurgie și a fost transportă la Spitalul de Recuperare Iaşi. Conform medicilor, artistă a făcut progrese în procesul de recuperare, iar starea ei de sănătate s-a ameliorat. Totuşi, în pofida faptului că pericolul vital a trecut, doctorii au afirmat că va urma o perioadă lungă şi complexă de recuperare.

Potrivit bzi.ro, medicii care se vor ocupa de artistă susţin că Maria Macsim Nicoară va sta, cel mai probabil, două săptămâni internată în Spitalul de Recuperare din Iaşi. „Am avut o discuție cu medicii de la Spitalul de Neurochirurgie. Pacienta ar putea fi transferată la noi, am rezervat un loc, însă nu știm când se va face transferul. Starea ei de sănătate se poate modifica.

Pacienta va fi transferată pentru recuperare neurologică. Nu am văzut pacientă, nu am analizat starea ei de sănătate ca să mă pot pronunța în momentul de față”, a precizat dr. Bogdan Ignat, șeful secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași, citat de bzi.ro.

Enigma nedezlegată: De ce a ținut-o soțul 8 ore pe soprană pe canapea?

Momentan, anchetatorii nu au ajuns încă la un verdict în ceea ce priveşte modalitatea prin care Maria Macsim Nicoară a căzut pe scări. Atât ipoteza unui accident cât şi ipoteza unei tentative de omor stau în picioare. Ancheta este una anevoioasa din cauza faptului că artistă nu poate comunica cu oamenii legii.

Sâmbătă, pe 9 mai 2020, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară o găsește pe artistă căzută la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în localitatea ieșeană Aroneanu. Femeia era în stare de semiconștiență, iar soțul o ridică și o duce într-o cameră, unde o lasă în pat toată noaptea. Abia a doua zi dimineața a fost chemată ambulanța și a fost transportată la spital.

Cazul de la Iași se complică. Mai tânărul soț al sopranei Maria Macsim și vecina amantă

Pianistul Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. Soțul a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă.