Evenimentul Zilei > Vremea > Se anunță ore năucitoare în România. Cum va fi vremea pe 30 iulie
Se anunță ore năucitoare în România. Cum va fi vremea pe 30 iulie

Se anunță ore năucitoare în România. Cum va fi vremea pe 30 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 30 iulie. Temperaturile vor fi caniculare în cea mai mare parte a României. În zonele de munte se vor manifesta și averse torențiale.

Vremea, vineri, 30 iulie, va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, vor fi semnalate înnorări temporare accentuate, cu precădere în zonele montane și submontane. Aici, pe arii restrânse, se vor manifesta averse însoțite de descărcări electrice, iar rafalele de vânt se vor intensifica pe perioade scurte de timp. În teritorii izolate, vor fi prezente și condiții de grindină și vijelii.

Temperaturile minime se vor situa între 13 și 25 de grade, însă în depresiuni, valorile pot coborî și la 11 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 38 de grade, cele mai ridicate valori fiind înregistrate în Lunca Dunării.

Prognoza meteo, București

În Capitală, vineri, 30 iulie, vremea va fi, caniculară. Disconfortul termic va rămâne, în continuare, accentuat.

Cerul va fi, în cea mai mare parte a zilei, senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe perioade scurte de timp, pot atinge 35 km/h, potrivit prognozei meteo emise de ANM.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 21 de grade, în timp ce cele maxime se vor situa în jurul valorii de 37 de grade.

Cum va fi vremea la munte

În zonele de munte, cerul va fi variabil. în a doua parte a zilei, în special în Carpații Meridionali, dar și izolat în restul masivelor, se vor semnala înnorări temporare accentuate.

Aici se vor manifesta averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se pot intensifica, însă doar pe perioade scurte de timp. Pe teritorii izolate, pot fi prezente, de asemenea, și condiții de grindină.

Temperaturile nu vor prezenta variații semnificative față de cele raportate în zilele precedente.

Ce temperaturi se anunță la mare

Pe litoral, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi, în cea mai mare parte a zilei, senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe parcursul zilei, se pot semnala intensificări ale vântului, însă doar pe perioade scurte de timp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 32 de grade. Valorile termice minime se vor situa în intervalul 22-24 grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 28 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News