Evenimentul Zilei > Actualitate > Scrisoarea a II-a a milionarului Tender, aflat în penitenciar
Scrisoarea a II-a a milionarului Tender, aflat în penitenciar

Scrisoarea a II-a a milionarului Tender, aflat în penitenciar

Milionarul Ovidiu Tender transmite din nou mesaje din penitenciar. El a fost închis pe 8 iunie, în urma unei sentințe definitive și executorii care i-a dat maximum de pedeapsă, peste 25 de ani de detenție. O nouă scrisoare a fost postată pe contul de Facebook al omului de afaceri, în care acesta denunță corupția din România.

După o primă scrisoare în care Ovidiu tender a vorbit despre cea mai grea zi petrecută în Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara, unde se află, pentru 21 de zile în carantină, joi, acesta a transmis o a doua. Ca și prima, scrisoarea a fost postată de fiul cel mare al milionarului, un puști de 12 ani.

”Azi este ziua lui Andrei, baiatul meu mijlociu. Am vorbit cu el dimineata si mi-am amintit ca acum noua ani eram arestat preventiv tot in acest dosar. Pe atunci nu eram atatia infractori celebri, eream doar eu si Dinu Patriciu (Dumnezeu sa-l ierte!). Pe mine ma arestasera ca am incercat sa influentez expertul din acest dosar, Cristian Bejinariu, care a scris la comanda de atunci 4 denunturi intr-o singura zi, fara date, fara nume doar la comanda de atunci… ca nu am vrut sa platesc (mi se cerusera 4 milioane de dolari). Peste un an la plangerea contra expertului, D.N.A. a dat neinceperea urmaririi penale ca FAPTA NU EXISTA! Dar eu am stat la comanda DIICOT si atunci 6 luni. Azi tot pentru asta platesc. Am indraznit sa deranjez din nou pentru ca am facut un denunt contra Alinei Bica… Era bine sa nu o fac, sau, poate pentru ADEVAR, a fost mai bine. Voi scrie o carte candva sau voi povesti copiilor mei; si sotia mea a zis ca va face un film cu sprijinul prietenilor nostri artisti. (…) Îi multumesc lui Dan Alexa ca l-a sunat azi pe fiul meu Andrei sa-i spuna ”La multi ani” si ca il asteapta la Timisoara sa joace fotbal cu el. Multumesc Tovei Ben Nun Cherbis, presedinta Fundatiei Lauder, ca va suporta costurile cu scoala pentru baietii mei. Nu am crezut niciodata ca se va ajunge aici, dar viata merge mai departe si cred in continuare ca daca nu aici, undeva in Europa sau in cer se va face dreptate! De obicei sotia mea ajuta pe cei bolnavi sau fara ajutor, astazi altii o ajuta pe ea… Dumnezeu este mare si vede tot si nu exista un pamantean sa nu dea candva socoteala pentru ce este nedrept, Si pentru toti cei care nu inteleg nimic vreau sa va spun atat: ca nu sunt condamnat pentru CORUPTIE ci pur si simplu pentru niste contracte comerciale intre doua firme private unde nu s-a gasit un prejudiciu si de aceea ni s-a sechestrat tot. ”Sa nu uiti Darie!” spunea Zaharia Stancu; ”Sa nu uiti Teodor!”, ”Sa nu uiti Andrei!”, ”Sa nu uiti David!” Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va ocroteasca asa cum stie el… si sa mergeti inainte, fara rusine si cu capul sus” – acesta e mesajul lui Ovidiu Tender pentru cei apropiați și pentru copiii lui.