„Şcoala părinţilor” şi-a deschis porţile în sectorul 2

„Şcoala părinţilor” şi-a deschis porţile în sectorul 2

Primul proiect din Capitală care va asigura asistenţă de specialitate nu doar elevilor, ci şi de părinţilor, intitulat generic „Şcoala părinţilor”, şi-a deschis porţile joi, 9 februarie, la Şcoala nr. 64 „Ferdinand” din sectorul 2, în prezenţa primarului Neculai Onţanu.

„Centru de resurse pentru elevi şi părinţi”  desfăşoară, în spaţiul pus la dispoziţie în incinta şcolii, numeroase acţiuni menite să dezvolte relaţiile părinte-copil:

  • simpozioane pe teme de actualitate (legislaţie de familie, drepturile şi obligaţiile părinţilor, organizarea timpului liber)
  • lectorate (debutul în clasa pregătitoare, examene naţionale etc)
  • activităţi pentru copii şi părinţi (dansuri, activităţi sportive, filme, origami, colaje, lansări de carte, lectura şi jocurile didactice)
  • programul „Team building familial” - consiliere de echipă
  • programul „Job`s week – O săptămână, o meserie” – ce trebuie să ştim despre viitoarea carieră
  • festivalul tinerelor talente – teatru, dansuri populare, expoziţii de pictură
  • programe de voluntariat pentru bunici şi de dezvoltare personală pentru elevi

Obiectivele principale ale proiectului vizează:

  • Iniţierea şi derularea unor activităţi de consiliere şi informare pentru părinţi
  • Organizarea unor activităţi de timp liber pentru părinţi şi copii
  • Desfăşurarea unor activităţi de socializare la nivelul claselor de început din învăţământul primar şi gimnazial
  • Organizarea de conferinţe, simpozioane şi dezbateri, având ca temă relaţia şcoală-familie-comunitate
  • Derularea unor proiecte şi programe de voluntariat;

Primarul Neculai Onţanu a felicitat organizatorii pentru această iniţiativă unică şi a vorbit despre rolul important pe care îl au părinţii în educarea copiilor, în păstrarea unei legături strânse şi plină de încredere cu aceştia: “Inaugurăm astăzi un centru-pilot dedicat formării și instruirii elevilor, dar - aici e noutatea! - un centru-pilot dedicat în egală măsură instruirii părinților. Elevii se adâncesc în lumea fascinantă dar, uneori, foarte periculoasă a internetului, se rup de realitatea familiei de la cea mai fragedă vârstă, nu mai comunică. Cei șapte ani de acasă, sacrosanți în educația unui om, devin cei 7 ani de internet, cu bunele dar mai ales cu relele, cu capcanele lui. Părinții, după o zi de muncă, după un job sau chiar două, nu mai au energia și răbdarea de a dialoga cu tinerii. Sunt mulțumiți că îi găsesc cuminți, pe internet. Numai că, nesupravegheat de adulți, internetul e uneori un maidan, iar anturajele virutale pot fi dintre cele mai nocive. Ne-am decis să le deschidem și părinților apetitul pentru acest hobby, măcar cât să fie în măsură să-și indrume copiii prin hățișul lumii virtuale, așa cum încerarcă să-i îndrume în lumea reală”, a explicat edilul. Acesat a mai adăugat că nimic nu se realizează prin constrângere. Acest centru-pilot oferă tinerilor deplină libertate și un cadru ideal de manifestare. Centrul acesta îi aduce impreună - într-un cadru plăcut, informal - pe părinți, pe elevi și pe dascăli. ”Sunt convins că au ce învăța unii de la ceilalți. Părinte și dascăl, la rândul meu, le doresc succes și sunt încredințat că ceea ce debutează astăzi ca o experiență interesantă - foarte cool, dacă-mi pemiteți - va fi în curând perfecționat și generalizat”, a mai adăugat Onțanu.       

Ne puteți urmări și pe Google News