Școala de șoferi a devenit un lux. Prețurile s-au dublat față de anul trecut

Școala de șoferi a devenit un lux. Prețurile s-au dublat față de anul trecut Șoferii vârstnici vor obține sau păstra mai puțin carnetul de conducere. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Permisul de conducere a devenit o necesitate pentru mulți români, însă școala de oferi a ajuns să coste extrem de mult. Prețurile s-au dublat în ultimul an, iar firmele încep să accepte și plata în rate.

Școala de șoferi tinde să ajungă un lux pentru mulți români. Prețurile s-au dublat comparativ cu anul trecut. S-a ajuns în această situație din cauza inflației și a majorării prețurilor la combustibili. În plus, permisul auto a devenit, în ultima vreme, și o cerință la angajare în multe companii. Unele școli de șoferi au profitat de această situație și au majorat tarifele.

Cerere mare

Potrivit celui mai recent studiu realizat de OLX, cea mai mare platformă de anunţuri generaliste din România, costurile medii pentru orele de conducere ajung la 4.883 lei, dublu faţa de anul trecut. În 2021, tarifele se situau în jurul sumei de 2.100 de lei. Din cauza prețurilor mari se acceptă și plata în rate.

„Observăm pe platformă o cerere crescută referitoare la cursurile pentru obţinerea permisului auto, în comparaţie cu numărul anunţurilor listate. În acelaşi timp, preţurile sunt în creştere substanţială, dublu la nivelul anului 2022, în comparaţie cu anul 2021. Unul dintre motivele principale ale acestui fenomen este inflaţia”, a declarat Andreea Stoican-Popescu, PR & campaign manager OLX Romania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mare atenție

Pentru a economisi ceva bani atunci când vine vorba de şcoala de şoferi, OLX încurajează utilizatorii să aleagă cu atenţie şcolile de şoferi, să compare prețurile de la mai multe companii și chiar să vâneze eventualele oferte. De asemenea, oamenii trebeie să fie atenți și atunci când găsesc un preț care pare prea bun pentru a fi adevărat. Nu trebuie să oferiți niciun fel de date bancare online.

Permisul a devenit o necesitate pentru mulți români. În unele companii este chiar o cerință la angajare. La nivelul anului 2022, s-au înregistrat 2.028 de căutări ale utilizatorilor pentru acest serviciu, în timp ce oferta numără 122 de anunţuri postate.

Cea mai mare cerere este înregistrată pentru zona Bucureşti-Ilfov, cu 2.185 de căutări. Următoarele în top sunt zonele Argeş cu 499 de cereri şi Dolj cu 461 de cereri. Regiunile cu cele mai multe oferte sunt Bucureşti – Ilfov (198), Argeş (24) şi Timiş (18), potrivit news.ro.