Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări în transportul public din București – Ilfov. Două linii de autobuz vor fi suspendate de la 1 august
Schimbări în transportul public din București – Ilfov. Două linii de autobuz vor fi suspendate de la 1 august

Schimbări în transportul public din București – Ilfov. Două linii de autobuz vor fi suspendate de la 1 august

Linia de autobuz 780 care face legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni vor fi suspendată începând cu 1 august.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI). Potrivit unui comunicat de presă, de la 1 august, vor fi corelate tipurile de transport în comun aflate sub coordonare Asociației, cu cele gestionate de alte instituţii din zona metropolitan. Este vorba despre un proce de optimizare și integrare a transportului public la nivel regional.

Drept urmare, începând cu data de 1 august a.c., vor fi suspendate două linii de autobuz, respectiv 780 și 303. Astfel, legătura dintre Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni va fi asigurată pe această rută, de trenurile de călători. Acestea vor circula cu o frecvenţă de 40 de minute, cu program non-stop. Durata unei călătorii este de 20 – 25 de minute, se arată în comunicatul TPBI.

Asociaţia precizează că, în cazul în care circulaţia trenurilor între Gara de Nord, București, şi Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni va fi întreruptă, din diverse motive, va dispune reluarea temporară a funcţionării liniei de autobuz 780. Astfel, se va asigura că nu vor fi disfuncționalități în transportul public.

Linia 303 va fi suspendată de la 1 august

Pe de altă parte, Transport Public Bucureşti – Ilfov a decis să suspende linia de autobuz nr. 303 care face legătura între Pecinişca și Depoul Alexandria. Această decizie a fost luată pe fondul introducerii noii politici tarifare, cu începere de la 1 august.

Dat fiind că nu mai există o diferenţă între tariful pentru liniile regionale şi cel al liniilor urbane, călătorii pot folosi orice tip de linie cu acelaşi bilet. De aceea, în locul liniei 303 (Pecinişca – Depoul Alexandria), vor putea fi utilizate liniile 426, 427, 428 şi 464.

Asociația Transport Public Bucureşti – Ilfov va monitoriza şi gradul de încărcare a vehiculelor cu călători. Iar acolo unde este cazul, reprezentanții instituției vor interveni  punctual, adaptând numărul de vehicule în conformitate cu cererea de transport, capacitatea operatorilor, dar şi în funcţie de bugetul primăriilor membre ale Asociaţiei.

Sistemul de transport public din Regiunea Bucureşti – Ilfov va fi integrat, începând cu data de 1 august 2021, astfel încât nu vor mai exista diferenţe de tarif între liniile urbane, regionale şi cele expres. Iar pasagerii vor putea călători atât la suprafaţă, cât şi cu metroul, cu acelaşi bilet, într-un anumit interval de timp.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: