Atenție! Schimbare fundamentală impusă de Facebook. Cine nu se conformează până la sfârșitul anului va pierde contul

Atenție! Schimbare fundamentală impusă de Facebook. Cine nu se conformează până la sfârșitul anului va pierde contulsursa: arhivă EVZ

Reprezentanții Facebook au decis să impună mai multor utilizatori o logare suplimentare, pentru a proteja conturile în fața hackerilor. Cine nu acceptă va suporta consecințe.

Aproximativ 1,5 milioane de utilizatori ai Facebook vor fi obligaţi ca, până la finele acestui an, să activeze şi să folosească logarea în doi paşi.  Și asta pentru a-şi securiza contul. Reprezentanții celei mai importante rețele de socializare au decis să extindă programul Facebook Protect, prin care încearcă astfel să protejeze conturile pe care le consideră ca având un risc înalt de a fi vizate de hackeri sau anumite guverne, dar și cele ale unor activişti, jurnalişti şi politicieni.

Măsura pe care au luat-o cei de la Facebook pentru a securiza conturile

Extinderea programului lansat înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut din Statele Unite ale Americii (SUA) înseamnă că peste 1,5 milioane de conturi din 50 de ţări trebuie să înceapă să folosească autentificarea 2FA (two-factor authentication), dacă nu o fac deja.

Conform celor de la Facebook, aproximativ 950.000 din cele 1,5 milioane de conturi au deja activată autentificarea 2FA. Autentificarea 2FA adaugă un strat suplimentar de securitate, cerând, pe lângă numele de utilizatori şi parolă, un cod temporar, primit pe telefon sau generat cu ajutorul unei aplicaţii specializate, precum 1Password ori Authy.

Utilizatorii conturilor din cadrul programului Facebook Protect care nu-şi vor activa autentificarea 2FA până la finele acestui an, vor suporta consecințe. Și asta pentru că vor pierde accesul la contul respectiv. Accesul va putea fi redobândit doar după activarea autentificării 2FA.

Anunțul pe care îl făcuse fondatorul Mark Zuckerberg

Recent, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că rețeaua afișează deja mai puţină politică utilizatorilor săi, într-o subtilă recunoaştere a rolului pe care platforma l-a avut în comunicarea şi organizarea atacatorilor, iar în câteva luni lucrurile au început să se vadă.

Mai exact, în anumite state ale lumii precum Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica şi Indonezia, nivelul de politică de pe Facebook scădea pentru un număr limitat de utilizatori, iar Zuckerberg explica atunci că acesta este efectul primei faze de testare, urmând ca aceasta să fie extinsă.