Invitat la o emisiune tv, Dan Barna a vorbit joi, la orele prânzului, și despre  replica filmată a partenerului său de coaliție, în fapt o luare la mișto alui Cioloș despre gafa lui Barna cu bătutul în tastatură. În clipul în care Dacian Cioloş este filmat în biroul său de la Bruxelles în timp ce lucrează la laptop, acesta spune: „Acum, eu chiar bat la taste, eu chiar scriu pe bune”. E o referire clară la clipul lui Dan Barna. Explicația politicianului invitat la Digi 24 a venit prompt, cu un zâmbet în colțul gurii. „A devenit și el viral”, a spus liderul USR. Apoi a detailat:

„Este o glumă continuată. Faptul că Dacian mai face astfel de glumițe este un lucru bun. Și tehnocrații sunt oameni. Am avut o discuție cu Dacian în care râdeam cum momentul pe care l-am creat a devenit viral. Pare că a încercat să devină și el viral. Este savoarea unui dialog politic”, a spus Dan Barna.

Ca să spulbere orice comentarii pe marginea acestui mișto cu scop precis, liderul USR a declarat că relația cu PLUS este una bună și că între cele două partide sunt în continuare discuții despre o fuziune. Ar dori ca ea să se petreacă înainte de alegerile locale, așa cum își dorește ca după alegerile parlamentare să intre la guvernare alături de PNL.