După o serie spectaculoasă de şapte victorii şi două rezultate de egalitate, trupa pregătită de experimentatul tehnician din România a intrat într-o pasă neagră şi nu a reuşit să mai obţină nici măcar un singur succes în ultimele patru confruntări. 

Panathinaikos s-a făcut de râs

Alb – verzii s-au făcut de râs în returul din Cupă, cu nou-promovata PAS Gianina şi au ratat obiectivul principal al acestui sezon. Calificarea în competiţiile europene a devenit aproape o misiune imposibilă pentru Boloni, iar jucătorii din propriul vestiar au început să se răzvrătească împotriva antrenorului în vârstă de 67 de ani.   

Stilul ultra – defensiv adoptat de român îi nemulţumeşte pe fotbaliştii eleni. „Ce a funcţionat rău? Nu avem ocazii şi nu suntem deloc eficienţi. Suntem foarte trişti şi nu ştiu ce este de făcut în continuare. E o perioadă dură pentru noi. Muncim din greu la antrenamente, dar nu arătăm deloc bine pe teren” a explicat, nervos, tânărul mijlocaş Anastasios Chatzigiovannis, în urma eşecului cu scorul de 1 – 2, de ieri seară. 

Chatzigiovannis critică abordarea tactică a lui Boloni şi cere o schimbare radicală, în cel mai scurt timp. „Este evident că nu mai putem continua în acest mod. Obiectivul nostru a fost acela de a ajunge în finala Cupei Greciei, însă l-am ratat. E obligatoriu să se schimbe ceva” a spus răspicat fotbalistul de 23 de ani. 

Presa elenă i-a sărit în cap lui Boloni

Nici presa din Grecia nu l-a tratat cu mai multă sensibilitate pe fostul tehnician al belgienilor de la Gent şi Royal Antwerp. Jurnaliştii eleni i-au sărit în cap românului la scurt timp după derby-ul din weekend, cu AEK Atena şi au avertizat că Boloni nu va avea viaţă lungă pe banca lui Panathinaikos dacă va miza în continuare pe acest fotbal defensiv. 

„Abordarea fricoasă şi superdefensivă adoptată de Boloni a făcut ca românul să-şi bată singur cuie în tălpi. Nu rezultatul e problema, ci imaginea pe care a arătat-o echipa pe teren. Boloni a transformat atacanţii în mijlocaşi, mijlocaşii în fundaşi, iar propriii apărători au devenit prizonieri în careu, de parcă ar întâlni o combinată între jucători ai lui Bayern Munchen şi Real Madrid” a scris Costas Goulis, într-un editorial publicat în Ekipa 24.