Scapă de nasul înfundat și ochii înlăcrimați. Sfaturi pentru a face față alergiilor de sezon

Scapă de nasul înfundat și ochii înlăcrimați. Sfaturi pentru a face față alergiilor de sezonAlergie. Sursă foto: Freepik

Aplicații, menținerea ferestrelor închise și chiar plicurile de ceai vechi ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome - strănut neîncetat, nas care curge, mâncărimi ale ochilor și dificultate în a respira, atunci știți că vă confruntați cu problema alergiilor.

Alergiile sezoniere vin cu simptome care apar în anumite perioade ale anului. Alergiile apar atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează exagerat la ceva din mediu, potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie. Acestea se datorează în mare parte numărului crescut de polenuri primăvara, de obicei de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii iunie. Sezonul alergiilor de toamnă, când înfloresc ambrozia și eliberează polen, poate începe încă din august până în septembrie. Cu toate acestea, alergiile sezoniere sunt susceptibile de a deveni și mai intense din cauza schimbărilor climatice.

Alergiile de sezon

Deși toată lumea iubește copacii înverziți, ierburile verzi și straturile de flori colorate sau ieșirile la picnic, polenul eliberat de plante provoacă numeroase reacții alergice. De fapt, aproximativ 81 de milioane de persoane din Statele Unite au fost diagnosticate cu rinită alergică sezonieră, supranumită febra fânului, în 2021, conform Asthma and Allergy Foundation of America.

Se preconizează că simptomele alergiilor sezoniere se vor înrăutăți. Persoanele care suferă de febra fânului ar trebui să aibă la îndemână antihistaminice în cazul în care lucrurile devin de nesuportat. Între timp, iată câteva sfaturi pentru a face problemelor cauzate de alergiile sezoniere.

Țineți ferestrele închise

Soare și cer albastru? Este firesc să vrei să deschizi ferestrele. Din păcate, acest lucru poate lăsa să intre și alergenii deranjanți. Încercați să evitați deschiderea ferestrelor în timpul orelor de vârf ale polenului, adică dimineața târziu. De asemenea, închideți-le și noaptea, când există o cantitate ridicată de polen.

Vaselina poate ajuta

Vaselina poate fi o mană cerească atunci când ai buzele uscate sau pielea crăpată. De asemenea, vă poate ajuta să vă calmați și să vă protejați nasul. Încearcă să ungi interiorul fiecărei nări pentru a atenua orice durere și a prinde polenul care intră în pasajele nazale.

Fă un duș rece

Dacă vă curg ochii și nu vă puteți opri din strănutat, refugiați-vă sub răcoarea apei reci curgătoare. Nu numai că va ajuta la ameliorarea simptomelor, dar ar trebui să vă spălați părul și să vă schimbați hainele dacă ați petrecut o perioadă lungă de timp stând sau lucrând afară. Dacă nu puteți face duș până mai târziu, puneți-vă pe față un prosop rece și întindeți-vă câteva minute între timp.

Pungile de ceai refolosite

Profită din plin de dimineața ta punând pliculețele de ceai folosite în frigider și aplicându-le ca o compresă rece. Acestea ajuta la ameliorarea oricărei umflături, calmează durerile și mâncărimile ochilor. Feliile de castravete pot funcționa și ele.

Ține-ți masca pe față

Din moment ce măștile de față au devenit o normă, ai putea la fel de bine să le folosești pentru a filtra particulele de polen. Ochelarii de soare nu numai că ajută la blocarea razelor, dar pot crește ușor și protecția împotriva pătrunderii polenului în ochi, conform The Independent .

Ne puteți urmări și pe Google News