Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul TVR. Ramona Săseanu reacționează. Ce s-a întâmplat după plecarea din TVR. Orban, despre scandalul din Parlament
Scandalul TVR. Ramona Săseanu reacționează. Ce s-a întâmplat după plecarea din TVR. Orban, despre scandalul din Parlament

Scandalul TVR. Ramona Săseanu reacționează. Ce s-a întâmplat după plecarea din TVR. Orban, despre scandalul din Parlament

Ramona Săseanu, fosta șefă interimară a TVR, neagă acuzațiile care i-au fost aduse. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a transmis că în ședința din Parlament care prevedea numirea noilor conduceri ale instituțiilor publice nu a avut loc niciun scandal.

Ramona Săseanu, fosta șefă interimară a Televiziunii Române, nu mai ocupă funcția de conducere a instituției publice. Unele voci susțin că jurnalista a părăsit instituția, miercuri, 23 iunie, cu scandal, după ce și-a încuiat biroul și i-ar fi amenințat pe angajați că, dacă intră în acesta, ar putea să îi acționeze și în instanță.

Ramona Săseanu a lăsat de înțeles că informațiile date pe surse pentru Adevărul nu ar fi adevărate. Ea spune că nu știe ce s-a întâmplat în instituție după plecarea sa, însă a predat cheile, conform procedurii, și nu a provocat niciun scandal.

Ramona Săseanu: Am părăsit biroul

Fosta șefă interimară a TVR a declarat pentru EvZ că informațiile care circulă în spațiul public despre ea nu sunt neapărat adevărate. „Au fost mai multe persoane acolo. Fiecare poate să spună ce vrea despre fiecare, asta nu înseamnă că sunt și adevărate”, a declarat fosta șefă interimară a Televiziunii.

„Foarte pe scurt – în momentul în care s-a publicat motivarea, așa cum era, cred eu, normal, am părăsit biroul. Cheile s-au lăsat acolo de unde le-am preluat, la angajații cabinetului. Am plecat, iar din acel moment nu știu ce s-a întâmplat.

Ce se spune… Și eu pot spune despre oricine, orice. Am predat cheile, i-am rugat să facă cu ele ce știu că trebuie să facă, fiindcă trebuie să se realizeze o predare-primire, lucru care este și normal”, a spus Ramona Săseanu.

Doina Gradea a anunțat că se întoarce la muncă

Doina Gradea e „back in business”. Fosta șefă TVR anunță că va ocupa, din nou, funcția de conducere a instituției publice, după ce judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis cu unanimitate de voturi că numirile coaliției de guvernare la Televiziunea Română și Radioul Public sunt neconstituționale.

Ludovic Orban neagă ideea „scandalului” din Parlament

După ce Monitorul Oficial a publicat decizia CCR care prevede neconstituționalitatea numirilor șefilor interimari de la TVR și Radio, Parlamentul României a trebuit să se întrunească pentru a stabili cine va reprezenta instituțiile publice. Televiziunea Română nu are, la momentul actual, nici președinte-director general și nici Consiliu de Administrație.

Ședința de miercuri, 23 iunie, a Plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului a fost anulată însă, ca urmare a lipsei de cvorum. PSD susține că ședința ar fi fost boicotată de către guvernanți și că vor acționa în instanță în acest sens. ”Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit. (…) S-a cerut verificarea cvorumului de şedinţă în timpul şedinţei, ceea ce este neuzual, pentru că la început au votat peste 270 de colegi senatori şi deputaţi pentru ordinea de zi, deci cvorumul exista”, a spus liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, pentru news.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a negat pentru EvZ ideea vreunui scandal care ar fi avut loc la ședință.

„Ședința a fost anulată ca urmare a lipsei cvorumului necesar. Nu a fost niciun scandal în Parlament, nu s-a întâmplat nimic special”, a spus Ludovic Orban.

Birourile permanente ale Parlamentului se vor reuni joi, 24 iunie, de la ora 9.00, iar în cazul în care Plenul nu va îndeplini cvorumul legal pentru a susține ședința, acestea vor numi noile conduceri ale instituțiilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: