Evenimentul Zilei > Social > Scandalul pedofilului-polițist a condus la demisia premierului și schimbarea șefului Poliției
Scandalul pedofilului-polițist a condus la demisia premierului și schimbarea șefului Poliției

Scandalul pedofilului-polițist a condus la demisia premierului și schimbarea șefului Poliției

Scandalul iscat la vârful Poliției Române după arestarea lui Eugen Stan, pedofilul-polițist la Brigada Rutieră, acuzat de agresarea sexuală a mai multor copii și a unei femei, s-a încheiat cu demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

Cea care a solicitat demiterea a fost Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, încă de săptămâna trecută, dar a fost refuzată de fostul premier Mihai Tudose. Acesta a cerut un raport detaliat.

Mai mult, a acuzat-o pe Carmen Dan că a mințit, atunci când a propus înlocuirea lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniță, șeful DGA.

Tudose susținea că a vorbit cu directorul de la Direcția Anticorupție, iar Ioniță i-ar fi spus că nu dorește postul. Replica ministrului de Interne a venit imediat, și Carmen Dan a dat publicității documentul semnat de Ioniță prin care acesta își dăduse acceptul să preia comanda IGPR.

După ce Tudose și-a dat demisia, premierul interimar, Mihai Fifor, a semnat, miercuri, decizia de eliberare din funcție a lui Despescu și numirea lui Ioniță, așa cum ceruse Carmen Dan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.