Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul liftierei ia amploare. Gestul Violetei Alexandru taxat de politicieni
Scandalul liftierei ia amploare. Gestul Violetei Alexandru taxat de politicieni

Scandalul liftierei ia amploare. Gestul Violetei Alexandru taxat de politicieni

Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale din Guvernul PSD, Lia Olguța Vasilescu susține că actualul ministru, Violeta Alexandru a comis un abuz în serviciu când a solicitat concedierea liftierei de la minister. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a pus acest „gest mic” pe seama lipsei de experiență în politică și administrație a Violetei Alexandru.

Potrivit  Liei Olguța Vasilescu, Violeta Alexandru nu avea nici un drept să facă acest lucru deoarece liftiera nu era salariată în minister, ci angajată a unei firme private.

„Doamna ministru s-a lăudat pe Facebook că a concediat liftiera, fără să se intereseze măcar dacă este angajata ministerului. E abuz în serviciu clar! Să ceri unei firme private să dea afară un cetățean  doar pentru că ai apucat tu să anunți pe Facebook că l-ai concediat, fără să ai acel drept, mi se pare mai mult decât clar”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu a precizat că imobilul în care își desfășoară activitatea ministerul muncii aparține MAI, iar liftul este vechi și nu funcționează decât dacă este operat de un liftier. În acest context, ea a mai spus că liftiera concediată de Violeta Alexandru și-a petrecut 12 ani în cabina liftului, câte opt ore pe zi, în condiții de lucru dificile și pentru un salariu de 2.000 de lei.

Gestul Violetei Alexandru a fost taxat și de Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, care a apreciat că un ministru nu trebuie să se ocupe de lucruri mărunte precum concedierea liftierei. Tăriceanu a pus această gafă pe seama lipsei de experiență în politică și în administrație.

„Lipsa de experienţă în politică şi administraţie… plus la doamna ministru se mai întâmplă încă ceva, se adevereşte vorba aceea că oamenii mici se ocupă de lucruri mici. Unde aţi mai pomenit ministru să se ocupe de liftieră. Unde s-a pomenit asta? Cred că nici într-o ţară din lumea a treia nu se întâmplă aşa ceva. Cred că aceste persoane care sunt membri în Guvern plătesc pentru lipsa lor de experienţă, pentru că la doamna ministru nu e numai problema cu liftiera”, a declarat Tăriceanu.

Scandalul liftierei de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a izbucnit în momentul în care actualul ministru PNL, Violeta Alexandru, a anunțat că a concediat-o pe femeia care opera echipamentul. Violeta Alexandru a postat un mesaj pe contul de Facebook în care a explicat că va folosi singură liftul, întrerupând „tradiția” prin care liftiera era sunată de secretara ministrului, în momentul în care acesta intenționa să plece, ca să aducă liftul la etajul 2, unde se afla biroul. Povestea a ajuns în presă și a declanșat un adevărat scandal, mai ales după ce s-a aflat că liftiera concediată are 57 de ani și nu era angajată la minister, ci firmei care asigură mentenanța echipamentului. Femeia a povestit că mai avea trei ani până la pensie în momentul în care a fost dată afară.