Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Scandalul care l-a făcut pe Macron președinte, în justiție. Secretele „sfinților” din UE!
Scandalul care l-a făcut pe Macron președinte, în justiție. Secretele „sfinților” din UE!

Scandalul care l-a făcut pe Macron președinte, în justiție. Secretele „sfinților” din UE!

Politica e o femeie de moravuri ușoare pe toate meridianele lumii, iar cine împarte, parte-și face, oricât de bine și-ar masca lăcomia sub cuvinte frumoase. Mitul „partenerilor europeni” curați ca lacrima dăinuie în continuare numai în îndepărtata gubernie a Uniunii Europene în care trăim.

Să nu credeți că articolul meu e o pledoarie pentru corupții autohtoni. Dimpotrivă. Mi-aș dori, însă, ca cei care folosesc încrederea electoratului ca să-și umple buzunarele să se ducă toți la pușcărie, indiferent de rasă, sex. religie și apartenență politică.

Din păcate, însă, în multe dintre cazuri, numai cei care stau în calea atotputernicului Sistem ajung să dea seama pentru faptele lor. Un caz de manual este acela al lui François Fillon, fost candidat la președinția Franței în alegerile din 2017.

Câștigător surprinzător al alegerilor primare din tabăra republicanilor francezi (în fața unor nume grele precum Alain Juppé și Nicolas Sarkozy), Fillon era văzut de mulți ca viitorul președinte al Franței, mai ales că mandatul dezastruos al președintelui socialist François Hollande năruise șansele stângii.

Nu a fost, însă, să fie așa. O serie de dezvăluiri la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2017 i-au spulberat orice vis de mărire.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE