Curtea de Apel Brașov judecă, la această oră, apelul depus de Vanessa Youness, arestată pentru trafic de droguri, prin care solicită să fie cercetată în continuare în stare de arest la domiciliu.

Inițial, cererea s-a judecat la Tribunalului Brașov, în data de 30 decembrie 2019, dar judecătorii au decis să respingă cererea. ”Respinge cererea formulată de inculpata YOUNESS AMAL-VANESSA, în prezent deţinută în baza mandatului de arestare preventivă nr. 42/15.12.2019 emis de Tribunalul Braşov. Obligă inculpata să plătească statului suma de 150 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în verdictul dat de magistrații din Brașov. Ulterior, Vanessa Youness a depus apel, care se judecă în cursul zilei de azi.

De data asta, Vanessa Youness a schimbat strategia judiciară și l-a angajat pe avocatul Călin Budișan, care a obținut achitarea fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, și care a depus o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv, motivând faptul că nu se impune starea de arest preventiv. ”Codul de Procedură Penală este clar și arată motivele pentru care se poate dispune măsura arestului preventiv. În cazul Vanessei Youness, aceasta nu a fugit, nu s-a ascuns – în scopul sustragerii de la urmărirea penală, nu a încercat să denatureze adevărul sau să influențeze martorii, și atunci, în opinia noastră, măsura arestului preventiv nu se mai impune”, a declarat avocatul Budișan.

Un alt motiv pentru care s-a cerut înlocuirea stării de arest preventiv, este acela că iubita chestorului Gelu Oltean, fostul șef al Serviciului Secret din Ministerul de Interne, nu mai poate să influențeze probele, pentru singurul motiv că acestea se află deja la DIICOT Brașov sau în laboratoarele de specialitate ale BCCOA Brașov. ”Toate probele descoperite la momentul percheziției au fost consemnate într-un proces verbal, care se află la dosar”, spune Budișan.

Mai mult, avocatul Budișan a mai declarat pentru Evenimentul Zilei că, de la momentul arestării Vanessei Youness, procurorii DIICOT nu au audiat decât două persoane, în condițiile în care la momentul percheziției clinicii medicale unde a avut loc ședința unde s-ar fi consumat droguri de mare risc, au fost audiați 13 martori. ”Justificarea că nu au fost audiați toți martorii prezenți nu este un motiv suficient ca instanța de judecată să o mențină în stare de arest preventiv pe Vanessa Youness”, mai spus  Budișan.

Declarația Vannesei Youness o puteți citi AICI.

Te-ar putea interesa și: