Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalos! O listă cu persoane diagnosticate cu coronaviurs a ajuns în spațiul public
Scandalos! O listă cu persoane diagnosticate cu coronaviurs a ajuns în spațiul public

Scandalos! O listă cu persoane diagnosticate cu coronaviurs a ajuns în spațiul public

O listă pe care figurau nume, adrese şi vârste ale persoanelor diagnosticate cu Covid-19 a ajuns în spațiul public.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş , după apariţia şi distribuirea în mediul online a unui document cu identitatea şi adresa persoanelor diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus.

„Aastăzi, 3 aprilie, Instituția Prefectului – Județul Mureș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de „divulgare a secretului profesional”, prevăzută de art. 227 din Codul Penal. Această sesizare a fost făcută în urma apariției și distribuirii în mediul online a unui document care cuprinde date confidenţiale, respectiv nume, prenume, adrese, vârste ale persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul COVID–19 şi ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

“Îi asigur pe mureșeni că autoritățile sunt la datorie și iau toate măsurile necesare, în funcție de specificul fiecărei situații. În fiecare decizie luată la nivel județean urmărim doar protejarea sănătății dumneavoastră prin limitarea răspândirii virusului. Suntem în această situație împreună, iar noi ne vom face treaba cât mai bine având în vedere contextul actual.” a declarat  Mara Togănel, prefectul județului Mureș.