SCANDALOS! Nimic pentru memoria Doinei Cornea. GESTUL REVOLTĂTOR al autorităţilor reconfirmă că nu ştim să ne apreciem valorile
Editura Evenimentul si Capital

SCANDALOS! Nimic pentru memoria Doinei Cornea. GESTUL REVOLTĂTOR al autorităţilor reconfirmă că nu ştim să ne apreciem valorile

Autor: | | 0 Comentarii | 1135 Vizualizari

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie, în cel mai recent articol publicat în Observator Cultural, că, deși a fost înmormântată cu onoruri militare, regretata opozantă anticomunistă Doina Cornea nu a primit un loc de veci gratuit, ”așa cum ar fi fost îndrituită, după două legi separate”.

EVZ vă prezintă declarațiile lui Marius Oprea.

Zâmbea de pe altă lume

”Acum, doamna Doina Cornea nu mai este printre noi. Luni, 7 mai, la Cluj a avut loc o despărţire tristă şi cumva nu pe măsura ei. Mă gîndesc că dacă, Doamne fereşte, s-ar fi stins înainte de 1989 sau în 1990-1991, cînd vocea ei s-a auzit la fel de răspicat împotriva neocomuniştilor lui Iliescu, ar fi fost un puhoi de lume la înmormîntare. Aşa, au venit numai rude şi apropiaţi (foşti deţinuţi politici, în frunte cu Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, o mică delegaţie de la Braşov, căreia m-am alăturat, în frunte cu Dănuţ Iacob, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu ş.a.). Am zărit doi parlamentari UDMR, probabil că mai erau şi de la alte partide, mai umblau pe acolo nişte tinerei spilcuiţi cu acele insigne rotunde în piept, dar nimeni nu părea să-i bage în seamă. Cu toţii ne-am perindat pe la catafalc, unde doamna Cornea zîmbea cumva, dar nu mai era zîmbetul acela larg al ei, ci cumva mai strîns, dar nu chinuit. Zîmbea de pe altă lume.

Emil Constantinescu, singurul oficial de rang prezent

Singurul oficial de rang care a onorat-o a fost preşedintele Emil Constantinescu, cel care i-a acordat în timpul mandatului său şi cea mai înaltă distincţie a Statului – Steaua României, în grad de mare cruce. Primarul Boc a lipsit, ca şi preşedintele Iohannis. Cel din urmă a trimis însă un consilier prezidenţial, pe istoricul Andrei Muraru. Nu a lipsit însă un ultim gest al oficialilor. Cu toate că a primit cea mai înaltă distincţie a Statului român, că a primit titlul de cetăţean de onoare al Clujului şi ar fi fost, după două legi separate, îndriduită să primească pentru fiecare distincţie în parte cîte un loc de veci gratis, aşa ceva nu s-a întîmplat.

Somn gratuit de veci pentru 92 de ofițeri de Securitate care au hăituit-o pe Doina Cornea!

Tin Tin s-a descurcat cum a putut, oricum nu se bazase prea mult pe autorităţi. Pe Statul român, în anul Cen­tenarului, cînd pare că-şi pierde, una după alta, vertebră după vertebră. Şi bine a făcut. În locurile de veci (unele probabil gratuite, ca recompensă adusă de patrie) din cimitirul militar îşi pot dormi somnul de veci numai cei 92 de foşti ofiţeri de Securitate care au urmărit-o şi anchetat-o pe doamna Cornea de‑a lungul timpului. Într-un fel, e mai bine. În sfîrşit, a scăpat de ei. În aceste condiţii, cît de naivi am putut fi, crezînd că i s-ar putea organiza funeralii naţionale”, scrie Marius Oprea.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate