Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL MONSRU în Parlament, după adoptarea noului statut al magistraților și procurorilor
SCANDAL MONSRU în Parlament, după adoptarea noului statut al magistraților și procurorilor

SCANDAL MONSRU în Parlament, după adoptarea noului statut al magistraților și procurorilor

A fost scandal în Camera Deputaților, luni după-amiază, după ce s-au votat modificările la legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la doar câteva zile după ce s-au adoptat într-o ședință maraton amendamentele la actul normativ.

Membrii opoziției au fluierat și au huiduit în timpul votului din plenul Camerei Deputaților, iar Ralucă Turcan i s-a tăiat microfonul.

Modificările au fost adoptate cu 179 de voturi pentru și 90 împotrivă.

Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

„După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin (6), statul se îndreaptă cu o acţiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, a săvârşit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”, se arată în amendamentul adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News