Evenimentul Zilei > Justitie > Scandal monstru în Justiţie. Planul secret al judecătoarei CSM Andreea Chis a fost dat în vileag
Scandal monstru în Justiţie. Planul secret al judecătoarei CSM Andreea Chis a fost dat în vileag

Scandal monstru în Justiţie. Planul secret al judecătoarei CSM Andreea Chis a fost dat în vileag

Judecătoarea Adina Lupea a publicat marţi, 24 decembrie 2019, un mesaj postat zilele trecute de către membra CSM Andrea Chis pe grupul de Facebook al vestitului ONG #rezistent Forumul Judecatorilor din Romania, prin care cere tăierea pensiilor magistraţilor.

„Am propus sa solicitam o limitare la cuantumul salariului net sau la un procent semnificativ din acesta (80-85%)… Magistratii n-au solicitat vreodata o pensie care sa depaseasca un salariu net… E nefiresc ca pensia sa depaseasca salariul in plata”, este mesajul postat de Andrea Annamaria Chis.

Potrivit judecătoarei Lupea, Chis are o scrisoare pe care încă nu i-a trimis-o judecatoarei Lia Savonea (fosta preşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii), dar pe care intenţionează să i-o trimită noii şefe CSM, Nicoleta Tint, în ipoteza în care scrisoarea va strânge suficiente adeziuni din partea magistraţilor.

Andreea Chis solicită: „ca pensia de serviciu neta sa nu depaseasca ultimul salariu net lunar anterior pensionarii, iar, in cazul unei reduceri, aceasta sa nu poata reprezenta sub 80% din salariul net din ultima luna”.

Potrivit luju.ro, Andrea Chis i-a fost naşa şi la cununie, şi la botezul copilului (pe vremea când Chis era căsătorită cu faimosul procuror Doru Tulus).

O altă bombă a judecătoarei Adina Lupea este că Andrea Chis şi-a solicitat deja decizia de pensionare de la Casa de Pensii Cluj (de care apartine, fiindca inainte de CSM a activat la CA Cluj), în condiţiile în care judecatoarea a îndeplinit vechimea de 25 de ani, potrivit luju.ro

Citiţi mai multe pe luju.ro