Evenimentul ZileiActualitateScandal, lacrimi și țipete. Bunicul Luizei a făcut o criza de furie în direct

Scandal, lacrimi și țipete. Bunicul Luizei a făcut o criza de furie în direct

Scandal, lacrimi și țipete. Bunicul Luizei a făcut o criza de furie în direct
Cazul Caracal a luat o turnură neașteptată. Într-o emisiune la România TV, moderată de Victor Ciutacu, s-au făcut dezvăluiri fulminante referitoare la modul în care a fost recoltat ADN-ul din probele găsite. Mai mult, o scrisoare „pierdută”, a stat la baza unui adevărat scandal în studio.

În urma audierii specialistilor, un antropolog și specialist IML a rezultat că s-au ca s-au respecat procedurile in privinta izolarii fragmentelor de oase găsite în locurile indicate de criminalul Gheorghe Dincă.

Rămășițele găsite au fost luate, toate oasele într-o cutie și s-a făcut o selecție din câteva fragmente mai importante.

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a declarat că nu există nici o probă privind moartea Luizei. El a spus că în mod ciudat toți dinții, recoltați de la locul faptei, au fost puși într-un recipient, din prelucrare a rezultat o pulbere, din care, a apărut o urmă infimă de ADN. Intrebat dacă cunoaste modul în care se procedeaza în alte cazuri, Pop a spus că are și alte astfel de dosare în care este suspectată falsifacare de ADN. Mai mult, el a spus că pentru identifcarea ADN-ului s-a folosit un tip nespecific pentru astfel de cazuri, respectiv unul pentru dinți și altul pentru ADN-ul din zona palmelor. „Când aprinzi becul, lași o urmă de ADN în palmă”, a conchis Pop.

„Stiu că osemintele au fost luate dintr-un cimitir și sunt ale unei fete de 14 ani, care a decedat acum patru ani, a spus avocatul Tonel Pop.

După astfel de dezvăluiri s-a ajuns la o scrisoare care a inflamat spiritele. Este vorba de o scrisoare, care datează din 23 septembrie și ar fi „scrisă de o persoana care probail va fi pus sub protectia martorilor ”, a spus ziaristul Ovidiu Zară. Scrisoarea se spune că a fost aruncată peste gard, în curtea familiei Melencu. Zară a continuat că nu are nici o legătură cu scrierea acestei scrisori.

Ovidiu Zara, a fost chemat în fața organelor de anchetă în Cazul Caracal și audiat de DIICOT. El a declarat că fiul unui vecin, Nicolae Butoi, Arete, ar fi fost implicat în dispariția fetelor. Mai mult ar și exista o scrisoare în care sunt devoalate aceste fapte.

Întrebat despre amănuntele din scrisoare, Zară a refuzat să vorbească mai mult.

În mod paradoxal între avocatul Pop și bunicul Luizei a avut loc un dialog dur, presărat cu țipete și lacrimi.

„Lăsati-l pe Zara. Sunteți avocatul nostru, nu o mai dați după cireș. Me apărați pe noi, nu pe Butoi,  Am fost de curiozitate cu reporterii în cimitir să vad dacă se adeverește ce scrie în scrisoare, a spus bunicul Luizei Măceșanu, Stelian Iordache.

„Această scrisoare a fost în mai multe exemplare. a fost aruncată la noi în curte. Nu știu cine a făcut-o publică, a spus mama Luizei.

„Fie Ovidiu Zară a inventat această poveste, fie știe cine sunt cei implicați și scrisoarea trebuie să ajungă la autorități și verificată”, a spus jurnalistul Dan Andronic, prezent în studio.

Scrisoarea nu a ajuns nici la avocat, la autorități ci la unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu”, au spus cei din familia Melencu.

„În cazul femeii în roșu, aceasta se numește Mariana și are o fată pe care o chema Luiza. Apar elemetele care se regăsesc în scrisoare. Adresa, casa, o fântână ”, a mai adăugat mama Luizei.

„S-a aprobat cererea pe care am facut-o la DIICOT, de cautare a femeii în roșu”, a conchis Tonel Pop.

 

 


Accesează: