SCANDAL la prefectura Constanța pe modificările Codului Fiscal. CONFEDERAȚIILE SINDICALE au refuzat dialogul și au părăsit sala. INCEP PROTESTELE

SCANDAL la prefectura Constanța pe modificările Codului Fiscal. CONFEDERAȚIILE SINDICALE au refuzat dialogul și au părăsit sala. INCEP PROTESTELE

Ședința extraordinară a Comisiei de Dialog Social pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal, propusă de prefectura Constanța, din ordinului guvernului, s-a terminat înainte ca reprezentanții ANAF să explice reprezentanților confederațiilor sindicale ce implică noile prevederi. Sindicaliștii au părăsit sala refuzând să ia materialele informative, anunțând că fac demersuri pentru greva generală.

În ședința Comisiei pentru Dialog Social de la Prefectura Constanța, condusă de prefectul Ioan Albu, ar fi trebuit să se dezbată modificările aduse Codului Fiscal. Atât prefectul cât și reprezentanții ANAF veniseră cu  materiale informative, trimise de guvern. Liderii locali ai BNS,CNSRLR Frăția, Cartel Alfa și Confederația Sindicatelor  Democrate din România, după ce și-au expus, pe scurt, punctele de vedere, informând că resping modificările, mai exat transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, au părăsit sala de ședință.

Ședința s-a desfășurat cu ușile închise. Președintele Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat, a povestit, pentru EVZ: „De data aceasta, noi am fost uniți. Cei de la ANAF ne-au fluturat niște hârtii dar noi am refuzat să discutăm despre facilitățile pe care, vezi Doamne, le-ar aduce transferul contribuțiilor la angajat, în condițiile în care până acum nimeni nu s-a consultat cu noi. Inclusiv patronatele sunt împotriva transferului. Când prefectul le-a cerut reprezentanților ministrului Ionuț Mișa să ne explice facilitățile, noi, sindicatele, ne-am ridicat și am părăsit sala”. Liderul CNSLR Frăția, Constantin Grosu, a declarat la rândul lui că  poziția tuturor federațiilor sindicale este demararea grevei generale”. 

Mâine, în fața Prefecturi Constanța, la ora 16,00, se desfășoară un amplu miting de protest organizat de BNS, fiind așteptat și liderul Dumitru Costin. Motivul organizării mitingului este transferul contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat, respins de sindicate. La miting vor fi prezenți și sindicaliștii Federației Ambulanța. Pe de altă parte, în această după amiază, cei 180 de delegați la Consiliul județean al CNSRL Frăția Constanța, au hotărât demararea strângerii de semnături pentru declanșarea grevei generale. Semnăturile vor fi strânse până în 19 noiembrie urmând ca pe 20 să se decidă data grevei generale. 

Ne puteți urmări și pe Google News