Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL la cuţite între membrii formaţiei IRIS pe marginea mărcii
SCANDAL la cuţite între membrii formaţiei IRIS pe marginea mărcii

SCANDAL la cuţite între membrii formaţiei IRIS pe marginea mărcii

Dispută la cuţite între toboşarul Nelu Dumitrescu şi cei trei foști membri ai trupei: solistul Cristi Minculescu, basistul Doru Borobeică şi chitaristul Valter Popa pe seama mărcii IRIS, înregistrată de Nelu Dumitrescu. Un judecător al TMB le-a interzis provizoriu celor trei foști membri să folosească marca cu pricina. Pe de altă parte, avocații celor trei artiști spun că „este o decizie provizorie, dată într-o procedură urgentă, în care s-a analizat doar aparenţa dată de certificatul de marca nedrept obţinută in mod individual de toboşarul Nelu Dumitrescu, a cărei anulare am solicitat-o şi cu privire la care instanţa urmează să decidă”.

Scandal pe seama mărcii IRIS, disputată în momentul de aţă între, pe de o parte, toboşarul Nelu Dumitrescu, care susţine că are drepturi asupra ei de vreme ce a înregistrat-o pe numele său, şi, pe de alta, solistul Cristi Minculescu, basistul Doru Borobeică şi chitaristul Valter Popa, care se văd puşi într-o situaţie ingrate: să nu mai poată cânta în numele formaţiei care i-a făcut celebrii.   

Un judecător al TMB le-a interzis, cu titlu provizoriu, celor trei foști membri să folosească marca IRIS înregistrată de Nelu Dumitrescu pe numele său, scrie cancan.ro. Avocații celor trei artiști susţin că „este aşadar o decizie provizorie, dată într-o procedură urgentă, în care s-a analizat doar “aparenţa” dată de certificatul de marca nedrept obţinută in mod individual de toboşarul Nelu Dumitrescu, a cărei anulare am solicitat-o şi cu privire la care instanţa urmează să decidă”. Din direcţia celor trei vin acuzaţii grave în ceea ce-l priveşte pe Nelu Dumitrescu.”Prin abuz a dezbinat tot ceea ce s-a construit sau vocea și compozitiile care au făcut să înflorească de peste 35 de ani floarea de IRIS”.

Nelu Dumitrescu a declarat pentru news.ro că „procesul abia a început, iar un verdict ar putea fi dat în doi ani”.