Portalul www.luju.ro descrie atmosfera încâlcită din interiorul instituției, susținând că la mijloc ar fi interese care țin de procesul în care e implicat Dumitru Dragomir.

Se face referire, în acest context, la mărturia considerată foarte gravă a judecătorului Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București, acesta vorbind despre colegul său de complet, Florin Purugiu.

“Arata că Purigiu Florin l-a amenintat și i-a cerut să fie de acord cu pronunțarea condamnării inculpatului Dumitru Dragomir”, se arată în acea mărturie, după cum susține portalul sus-amintind. 

Jurnaliștii de aici vorbesc despre un document în acest sens. 

Sursa citată se referă și la faptul că ”Inspectia Judiciara forțează la ICCJ îndepărtarea din magistratură a lui Ghiță. Inspecția l-a executat rapid pe Ghiță, după ce acesta a încercat să asigure inculpaților garanția că au parte de un proces echitabil”.

”Incredibil este însă modul în care Inspecția Judiciară a reușit să obțină la Secția pentru judecători a CSM sancționarea disciplinară a lui Ghiță pentru că acesta a ales să procedeze cât se poate de corect, credem noi, și să aducă la cunoștința inculpaților faptul că judecatorul Florin Purigiu, colegul său de complet, judecă un dosar al parchetului în timp ce el însuși era vizat de un dosar penal”, susține aceeași sursă de presă.