Febra scandalurilor în care sunt implicați procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a cuprins și mass-media. Zâzania dintre jurnaliști, împărțiți în două tabere, pro și contra acțiunilor unor magistrați din instituția anticorupție, condusă de Laura Codruța Kovesi, a atins un punct culminant la „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV.

În emisiunea realizată de Rareș Bogdan, doi ziariști cunoscuți s-au luat la harță, amintind de episodul violent din studioul postului de televiziune B1 TV, de pe 13 septembrie, în care fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, l-a agresat pe senatorul Mihai Goțiu. Scandalului iscat între cei doi a fost semnalat de jurnalistul Dan Andronic care a relatat, pe blogul său: „Scena caftului dintre Mihai Goțiu și Mirel Palada se putea repeta, ieri seară (duminică seara n.r.), la Realitatea TV. Sau cel puțin așa susține Stelian Negrea întro postare pe FB. Care a fost amenințat de Liviu Avram, redactor-șef adjunct la «Adevărul». De la ce s-au luat? De la o femeie? Nu! De la faptul că a jignit DNA spunând că orbecăie în jurul lui Liviu Dragnea. O jignire la adresa unei instituții care l-a revoltat pe red.șef adj. de la Adevărul, Liviu Avram, care l-ar fi pocnit pe Negrea. Cum să te iei de DNA? Să spui că orbecăie! Jignire ca asta nu s-a mai văzut. Așa că independentul Avram s-a simțit obligat să-l amenințe pe Negrea ca să repereze onoarea Codruței”. 

Ponta și Cazanciuc, denunțători în Dosarul „Belina”

Dan Andronic a punctat, de altfel, atât reacțiile celor doi protagoniști cât și a susținătorilor DNA care au scos la iveală rolul fostului premier, Victor Ponta și a fostului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc în Dosarul „Belina”, anchetă în care procurorii au pus-o sub urmărire penală pe ministrul delegat pentru Fonduri europene, Rovana Plumb și au cerut încuviințarea Parlamentului pentru cercetarea vicepremierului Sevil Shhaideh. „O parte și mai interesantă a fost cea legată de rolul lui Victor Ponta și Victor Cazanciuc. Cei fără de care nu s-ar fi putut face dosarul Belina, așa cum susține o ziaristă apropiată de DNA, Ondine Gherguț”, a precizat Dan Andronic. Jurnalistul a adăugat că „Ondine Gherguț dă dovadă de o bună cunoaștere a anchetei DNA și îi bagă și mai tare în cofă pe Ponta și Cazanciuc”.

Concret, Gherguț a adăugat un comentariu la postarea lui Negrea în care scrie că „fără declarațiile și indicarea probelor materiale făcute de cei doi, Ponta și Cazanciuc, nu se putea începe urmărirea penală față de Sevile Shhaideh și nu existau argument, juridice pentru solicitarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb”. 

Stelian Negrea, jurnalist FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Negrea: „Nu aş da nimănui un cap în gură”

Stelian Negrea l-a acuzat pe Liviu Avram că i-ar fi spus că-i pare rău „că nu poate să-mi facă ce-a făcut Palada”, după ce a criticat DNA-ul care, consideră jurnalistul, „orbecăie în jurul lui Liviu Dragnea”. „Redactorul şef de la Adevărul, Liviu Avram, mi-a spus chiar în platou că «cel mai mult îi pare rău că nu poate să-mi facă ce-a făcut Palada». În toată emisiunea le-am explicat că în opinia mea, care poate fi greşită, DNA orbecăie în jurul lui Liviu Dragnea şi asta i-a scos din minţi (…). Şi chiar şi în acest caz nu aş da nimănui un cap în gură, iar în seara aceasta nici nu aş fi aşteptat senin ca Goţiu”, a postat Stelian Negrea pe Facebook.

Replica lui Liviu Avram a venit ieri dimineață, tot pe Facebook, cu tilul: Clarificare. „Băi, Stelică, da’ mai lasă și tu oamenii să vorbească. Pe bune că îmi venea să fac ca Palada”. Asta i-am spus, cuvânt cu cuvânt, lui Stelian Negrea aseară, după emisiune. Toți din platou au râs, numai el s-a crizat mai să cheme SMURD-ul. I-am spus că a fost o glumă și am încheiat subiectul. El a continuat să zbiere la mine și în parcare. I-am mai zis de două ori că a fost o glumă, degeaba. Apoi s-a pus în mașină și a moșmondit ceva la telefonul mobil. Ajuns acasă, am aflat ce moșmondea: a pus pe Facebook, binișor denaturată, cumplita amenințare căreia a trebuit să-i facă față. În fine: promit să nu mai fac niciodată glume cu Stelian Negrea”, a transmis Liviu Avram