Scandal în SUA. Soțul lui Nancy Pelosi condamnat la închisoare. Care au fost acuzațiile

Scandal în SUA. Soțul lui Nancy Pelosi condamnat la închisoare. Care au fost acuzațiile Sursa foto: EPA/SHAWN THEW

Soțul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, a fost condamnat la cinci zile de închisoare. Paul Pelosi a fost surpins la volan sub influența alcoolului. Pe lângă cele cinci zile de închisoare, soțul președintei Camerei Reprezentanților va trebui să plătească și o amendă de 6.800 de dolari.

Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului din Statele Unite, democrata Nancy Pelosi, a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. El a pledat vinovat în instanţă și astfel a primit o condamnare de 5 zile de închisoare şi 6.800 de dolari sub formă de amenzi şi despăgubiri. Soțul lui Nancy Pelosi, în vârstă de 82 ani, nu a fost prezent la citirea sentinţei, nu va fi încarcerat deoarece judecătorul i-a scăzut din pedeapsă cele patru zile petrecute în detenţie după arestare. Pentru restul de timp rămas, instanța i-a ordonat să execute opt ore în serviciul comunităţii.

Deşi a fost iertat de zilele suplimentare de detenţie, Paul Pelosi a fost plasat sub probaţiune şi a primit interdicţie de a conduce un an. El se va putea urca la volan doar într-o mașină echipată cu un dispozitiv care împiedică pornirea vehiculului dacă detectează alcool în aerul expirat.

Soţul lui Nancy Pelosi a mai fost condamnat la plata unor amenzi de aproape 2.000 de dolari şi la despăgubiri de aproape 5.000 de dolari pentru şoferul celeilalte maşini. Este vorba despre cheltuielile medicale şi al pierderilor de salariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biroul procurorului a mai precizat că, pe baza condamnării primite, lui Paul Pelosi i-ar putea fi suspendat și permisul de conducere timp de un an.

Cum s-a produs accidentul de circulație

Paul Pelosi este director al unui fond de investiţii și a fost arestat la sfârşitul lunii mai sub suspiciunea de conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului. El a fost implicat într-un accident rutier în aşa-numitul Ţinut al vinurilor din California. În ziua accidentului, Nancy Pelosi se afla în statul Rhode Island pentru a ţine un discurs inaugural la Universitatea Brown.

Conform poliţiei rutiere, Paul Pelosi se afla la volanul un automobil Porsche fabricat în anul 2021 şi încerca să traverseze o şosea. Vehiculul său s-a ciocnit cu un Jeep condus de un bărbat de 48 ani. În urma impactului, nici unul dintre cei doi nu a fost rănit grav.

Potrivit unui acord încheiat cu procurorii, judecătorul a acceptat ca Paul Pelosi să-şi recunoască vinovăţia la acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului cauzatoare de vătămare corporală, după cum relatează agenția de presă Reuters.