Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal în lumea afacerilor. La mijloc e o firmă de milioane de euro, cu mii de angajați
Scandal în lumea afacerilor. La mijloc e o firmă de milioane de euro, cu mii de angajați

Scandal în lumea afacerilor. La mijloc e o firmă de milioane de euro, cu mii de angajați

Dispariția patronului a dat naștere unei bătălii pentru putere și bani

Mișcare importantă în lumea afacerilor din România, după ce Maricel Păcuraru, patronul televiziunii Realitatea TV, transformată în Realitatea PLUS, după ce și-a pierdut licența, din cauza datoriilor, a decis că vrea să preia firma Romprest S.A. Aceasta a fost deținută de Florian Walter, fost om de fotbal, afacerist, care a decedat anul trecut în luna mai.

Romprest este o firmă ce are ca domeniu de activitate salubrizarea urbană și s-a dezvoltat după ce a încheiat mai multe contracte cu statul. Aproximativ 3.000 de angajați numără firma, conform cotidianului Libertatea.

După dispariția lui Florian Walter, fiul acestuia i-a dat împuternicire lui Păcuraru să-l reprezinte în respectiva societate comercială. Problemele au apărut în momentul în care directorii din conducerea executivă a Romprest au afirmat că ei au majoritatea în AGA, semnăturile în bancă și reprezentarea legală la Registrul Comerțului. Și asta, bazându-se pe acțiunile pe care le deține omul de afaceri Andrei Dracea.

Acum, cei de la Romprest spun că Păcuraru încearcă să preia firma folosind acte false, „exact așa cum a făcut când a luat Realitatea TV de la Vântu”, conform sursei citate.

Maricel Păcuraru a făcut o mișcare interesantă și a încercat să-l numească pe ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, la conducerea Consiliului de Administrație. Evenimentul a avut loc la data de 27 iulie, în acest an, la o ședință a AGA.

Păcuraru s-a lovit însă de opoziția celorlalți acționari. El le-a spus acestora că „cine nu e infractor în ziua de azi înceamnă că e prost!”

Din AGA a Romprest fac parte: Marian Măgureanu, fiul fostului șef SRI Virgil Măgureanu; Omul de afaceri Andrei Dracea; Omul de afaceri Maricel Păcuraru; Un reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București.

La ședința respectivă nu au fost prezenți Marian Măgureanu și Andrei Dracea, interesele lor fiind reprezentate de avocați.

Iată discuția purtată de avocatul lui Dracea și Maricel Păcuraru.

M.P: „Băi, ciobane! Nu mi-e rușine nici c-am fost cioban, nici că am fost țăran, nu mi-e rușine, mă! Muncesc! Mă, nu te-am furat, nici nu te-am șantajat! (…)

Avocat: – Domnul Maricel, sunteți prea jos!

„Ia vezi, barosane! Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani!

– Și asta e șmecherie?

– Bă, banii mei, fac ce vreau! N-am fost ca Dracea, mă, să iau contracte… să dau contracte mari…

– Spălarea de bani înseamnă ce? Cea mai gravă faptă, infracțiune financiară, economică. Dumneavoastră ați făcut-o. Domnul Maricel, sunteți prea jos!

– Uaaa! Câtă treabă ai, câți bani ai de luat! Băi, te invidiez! Dar știi până când? Până pierzi procesul. Mă, tu confunzi, Maricel Păcuraru nu e scriitor, e cioban…

– E un infractor! „Maricel Păcuraru e șmecher”

– Și care e problema, mă? Te oftici? Că te-nvăț? Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!

– Șantajezi?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE