Evenimentul Zilei > Politica > Scandal de amploare în Camera Deputaților. „Vă uitați ca vițelul la poarta nouă”. Ghinea ripostează dur
Scandal de amploare în Camera Deputaților. „Vă uitați ca vițelul la poarta nouă”. Ghinea ripostează dur

Scandal de amploare în Camera Deputaților. „Vă uitați ca vițelul la poarta nouă”. Ghinea ripostează dur

Schimb de replici dur în Camera Deputaților, unde se dezbate moțiunea înaintată de PSD împotriva lui Cristian Ghinea.

Schimb de replici în Camera Deputaților, pe fondul înaintării moțiunii împotriva ministrului Fondurilor Europene Cristian Ghinea. Social-democrații îl acuză pe demnitar „diletantism managerial”. Ei mai susțin că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este „un dezastru” şi „distruge România pentru următorii cinci ani”. Ministrul Ghinea nu a rămas indiferent și a ripostat, la rândul său, împotriva opoziției.

Simonis îl îndeamnă pe Ghinea să demisioneze

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, l-a criticat dur pe Ghinea și i-a transmis că ar trebui să demisioneze de bună voie.

„Domnul Bulai a dus până la final trei borcane către trei miniștri spunându-le să se lase de politică să se ocupe de mimă. Dați-mi voie să salut miniștrii PNL. A, nu au venit? Trebuie să recunoașteți că ați fost incompetenți, să nu spun proști și că ați dus un PNRR prost la Bruxelles. Ați vorbit de corupție cu Barna lângă dumneavoastră. Cred că dacă era acolo vă înghiontea pe sub masă. Ați vorbit de reforma în sănătate. Aia în care scoateți oamenii afară cu branule? Ați vorbit despre slugi? Ați intrat în rolul lui Arnold și ați început să mitraliați întreaga țară. Nu sunteți Arnold, mai degrabă sunteți Benny Hill.

Ați creat din PNRR un USR SRL, o pușculiță din care să vă înfruptați membrii de partid. Vârsta de pensionare trebuie să vină cu certificatul de deces. Observațiile Comisiei nu vă spun că sunteți proști, dar vă spun să revizuiți planul. Ați făcut caz că va fi aprobat. Cu ce costuri? Rămânem ultima țară care va primi bani.

Ghinea a ripostat. „Mă faceți să râd”

În orice altă țară un ministru ca dumneavoastră ar fi fost demis după întoarcerea PNRR dar dumneavoastră sunteți protejat de șeful de partid care și-a făcut de cap în acel minister. Și alții s-au crezut intangibili cu prieteni la Bruxelles și au plătit. Faceți-vă un serviciu și rugați-l pe Cîțu să vă demită să scăpați de contractele frauduloase pe care le veți semna”, a declarat Simonis.

Cristian Ghinea, însă, a ripostat. „Simonis a zis de corigențe. Când ești valutist și ajungi în Parlament să vorbești de restanțe la toamnă, ce să mai zici? (…) Când auzi pe Grindeanu și PSD vorbind de penali și de cătuse, domn’e, mă faceți sa râd. Aveți fantezii cu cătușe la PSD, ne pare rău pentru dumneavoastră”, a spus demnitarul.

Cristian Ghinea, Dan Barna

Suciu i-a atacat pe useriști: „Vă uitați ca vițelul la poarta nouă”

Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, a subliniat că România a depus doar cinci proiecte europene. Absorbția de fonduri europene a fost în procent de 0,04%. ”Când Comisia vă dă cu PNRR în cap, voi vă uitați ca vițelul la poarta nouă”, a adăugat Suciu.

”Sunteți mai aroganți, mai îngâmfați decât erați în 2016, mai incompetenți. Nu e nicio onoare și plăcere să vă privim în ochi. Acest tandem Ghinea – Barna a funcționat și în 2016, când ne-ați lăsat cu 5 contracte și 0,04% absorbție fonduri europene. Veniţi acum cu nesimţire şi vă lăudaţi cu munca noastră.

Domnule Barna, ați venit la acoperire, nu-i așa? Aveți dosare la DNA, din anul în care domnul Ghinea era șeful dvs. Prin PNRR vreţi să continuaţi jaful şi furtul din bani europeni.

Vorbiți că ne uităm ca maimuța la algoritmi. Când Comisia vă dă cu PNRR în cap, voi vă uitați ca vițelul la poarta nouă. Despre PNRR râd toate cancelarile europene, râde toată lumea. Aţi elaborat ghidurile? Nu. Aţi făcut apel de proiecte? Nu. Aţi făcut achiziţii publice? Nu. În 2024 dacă vor putea beneficia firmele şi companiile de bani europeni. Domnul Ghinea, Cristian nu mai vorbiţi de Freud. Freud găsea explicaţii la prostie, vorbea de boli. Nu aţi vrea să vorbiţi de lucruri la care vă pricepeţi? Aţi fost zero în 2016? Zero sunteţi şi acum. Domnule Barna, la acoperire ca de obicei. Sora dvs ştie despre ce vorbesc.”, a declarat Daniel Suciu.

Ghinea: „Ați trecut pe la fonduri europene ca gâsca prin apă”

Cristian Ghinea, însă, i-a transmis lui Siciu că „a trecut pe la fonduri europene ca gâsca prin apă”. „Domnule Suciu, ati trecut pe la fonduri europene ca gasca prin apa. Dle Suciu, v-a trimis Comisia Europena acasa dupa ce ati incercat sa trimiteti proiecte PNDL la Bruxelles. Cititi, ca nu doare, puneti mana pe carte si cititi. Simonis, la valuta cu tine!”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Reamintim că, în Camera Deputaților, se dezbate moțiunea simplă depusă de cei de la PSD împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Moțiunea „Cristian Ghinea – de la zero la abis”, este semnată de 82 de deputaţi PSD.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: