Totul a pornit de la Sarah Abitbol, celebra patinatoare care a rupt „omerta”, în februarie anul trecut, într-o carte. Patinatoarea, campioană naționalaă de 10 ori și medaliată european de șapte, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2000, a dezvăluit că a fost violată de antrenorul ei, când avea doar cincisprezece ani.

Inspectoratul General al Educației, Sportului și Cercetării a deschis imediat o anchetă care s-a încheiat acum. Concluziile sunt șocante. În total, 21 de antrenori sunt implicați, dintre care 12 pentru „acte de hărțuire sau agresiune sexuală” și 7 pentru „violență fizică sau verbală”.

Violul, relatat  în detaliu

Anul acesta, patinatoare a dezvăluit lumii întregi oroarea prin care a trecut. Ea a fost violată de antrenorul ei, la 15 ani, o vârstă la care nici măcar nu era interesată de intimitate. A rămas marcată. „Ați fost antrenorul meu. Aveam 15 ani. Și m-ați violat. Am avut nevoie de 30 de ani pentru ca toată furia mea ascunsă să se transforme în sfârșit într-un strigat public. Mi-ați distrus viața, domnule, în timp ce v-ați văzut liniștit de a dumneavoastră. (…)

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.