Evenimentul Zilei > Sport > Scandal cât casa la Federația de patinaj. Antrenori dovediți că își violau elevele
Scandal cât casa la Federația de patinaj. Antrenori dovediți că își violau elevele

Scandal cât casa la Federația de patinaj. Antrenori dovediți că își violau elevele

A fost încheiată ancheta de constatare a faptelor de violență sexuală în rândul patinatorilor artistici din Franța. Raportul întocmit după șase luni de investigații devine public.

Totul a pornit de la Sarah Abitbol, celebra patinatoare care a rupt „omerta”, în februarie anul trecut, într-o carte. Patinatoarea, campioană naționalaă de 10 ori și medaliată european de șapte, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2000, a dezvăluit că a fost violată de antrenorul ei, când avea doar cincisprezece ani.

Inspectoratul General al Educației, Sportului și Cercetării a deschis imediat o anchetă care s-a încheiat acum. Concluziile sunt șocante. În total, 21 de antrenori sunt implicați, dintre care 12 pentru „acte de hărțuire sau agresiune sexuală” și 7 pentru „violență fizică sau verbală”.

Violul, relatat  în detaliu

Anul acesta, patinatoare a dezvăluit lumii întregi oroarea prin care a trecut. Ea a fost violată de antrenorul ei, la 15 ani, o vârstă la care nici măcar nu era interesată de intimitate. A rămas marcată. „Ați fost antrenorul meu. Aveam 15 ani. Și m-ați violat. Am avut nevoie de 30 de ani pentru ca toată furia mea ascunsă să se transforme în sfârșit într-un strigat public. Mi-ați distrus viața, domnule, în timp ce v-ați văzut liniștit de a dumneavoastră. (…)

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.