Sarmalele româneşti, locul trei în competiţia culinară "Gustul Europei"

Sarmalele româneşti, locul trei în competiţia culinară "Gustul Europei"

Sarmalele româneşti au obţinut 1.294 de voturi, clasându-se pe locul al treilea în competiţia "Gustul Europei", lansată pe contul de Facebook al Parlamentului European.

Amatorii de sarmale şi-au împărţit însă voturile între (mai mult sau mai puţin ) diferitele sortimente de sarmale propuse de mai multe ţări - sarmalele ungureşti au adunat 301 de voturi, iar sărmăluţele greceşti în foi de viţă au obţinut 952 de voturi.

Salata tradiţională bulgărească a câştigat competiţia "Gustul Europei", lansată pe contul de Facebook al Parlamentului European, cu peste 20.000 de voturi, conform novinite.com.

Salata shopska are o reţetă simplă, cu ingrediente proaspete, precum: roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, pătrunjel, brânză feta, ulei de floarea soarelui, oţet, sare şi piper după gust.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul al doilea s-a clasat supa rece de sfeclă lituaniană, cu peste 6000 de voturi.

Printre alte feluri de mâncare specifice ţărilor europene, în competiţie au mai intrat spaghetele carbonara italiene (709 voturi), şniţelul vienez (771 voturi), peştele cu cartofi prăjiţi al britanicilor (183 voturi) şi chifteluţele suedeze (146 de voturi).