Adevărul surprinzător: Creștinii au interzis odată sărbătoarea de Crăciun

Adevărul surprinzător: Creștinii au interzis odată sărbătoarea de Crăciun Moș Crăciun. Sursa foto: NORAD /Instagram

Sărbătoarea de Crăciun, poate părea că a existat dintotdeauna. Dar, de-a lungul istoriei lucrurile au stat altfel.

De fapt, această sărbătoare religioasă plină de bucurie a fost interzisă în America timp de câteva decenii chiar de către creștini.

Sărbătoarea de Crăciun a fost cândva interzisă

Războiul împotriva Crăciunului a fost purtat în timpul secolelor XVI și XVII de puritani, sau de creștinii protestanți. Aceștia considerau că oamenii au nevoie de reguli stricte pentru a fi religioși și că orice manifestare de veselie era păcătoasă.

Oricât de șocant ar părea, adepții lui Iisus Hristos, atât în America, cât și în Anglia, au ajutat la adoptarea unor legi prin care au interzis sărbătoarea de Crăciun . Atunci se considera că era o insultă la adresa lui Dumnezeu să onoreze o zi asociată cu păgânismul antic.  Majoritatea americanilor de astăzi nu știu că Crăciunul a fost interzis în Boston între 1659 și 1681".

Ne puteți urmări și pe Google News
Crăciunul sașilor din Transilvania. Ce obiceiuri se mai păstrează

Ornament Crăciun. Sursa foto: Dreamstime.com

Dansul, colindele și piesele de teatru, strict interzise

Sărbătoarea de Crăciun, inclusiv dansul, piesele de teatru de sezon, jocurile, cântatul colindelor și mai ales băutura au fost interzise de Parlamentul Angliei dominat de puritani în 1644. Puritanii din Noua Anglie au urmat exemplul.

Crăciunul a fost scos în afara legii în Boston, iar colonia Plymouth a făcut din sărbătorirea Crăciunului o infracțiune penală, potrivit "Once Upon a Gospel" (Twenty-Third Publications, 2008).

Pomii și decorațiunile de Crăciun erau considerate ritualuri păgâne profane. Puritanii au mers până într-acolo încât interzis și alimentele tradiționale de Crăciun. Cum ar fi plăcintele cu carne tocată și budinca.

Sărbătoarea de Crăciun a redevenit legală în 1856

Legile puritane cereau ca magazinele și întreprinderile să rămână deschise toată ziua de Crăciun. Iar în ajunul Crăciunului, corifeii orașului se plimbau pe străzi strigând "Fără Crăciun, fără Crăciun!".

În Anglia, sărbăroarea de Crăciun a devenit legală în 1660, când Carol al II-lea a preluat tronul. Cu toate acestea, prezența puritană a rămas în Noua Anglie. Iar Crăciunul nu a devenit o sărbătoare legală acolo până în 1856. Chiar și atunci, unele școli au continuat să țină cursuri pe 25 decembrie până în 1870.

Deși schimbarea a fost treptată, oamenii au început să îmbrățișeze din nou această sărbătoare până când Crăciunul, așa cum îl știm astăzi a fost sărbătorit în toate coloniile americane, potrivit livescience.com.