Salvare pe mare în Mangalia. Velier cu șase persoane la bord a cerut intervenție urgentă

Salvare pe mare în Mangalia. Velier cu șase persoane la bord a cerut intervenție urgentă Intervenție pe Marea Neagră pentru a salva un marinar. Sursa Foto: ARSVOM

Un velier cu șase persoane la bord, aflat în pericol pe Marea Neagră, în apropiere de Mangalia, a solicitat sprijinul autorităților. În zonă s-a deplasat imediat o navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Duminică, reprezentanții ARSVOM au anunțat că au loc operațiuni de salvare pentru un velier aflat în dificultate la aproximativ 13 mile marine de Mangalia. La bordul velierului se aflau şase persoane.

Un velier cu șase persoane la bord a rămas fără combustibil pe mare

Ambarcațiunea 328 Snagov a rămas fără combustibil și a solicitat sprijin. Nava SAR Theia din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a plecat pentru a acorda asistență, potrivit ordinea.ro.

În cele din urmă, ambarcaţiunea ARSVOM a reuşit să ajungă la yachtul respectiv, care venea din direcţia Balcic şi care rămăsese fără combustibil. Yachtul va fi remorcat până în Portul Mangalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

O situație asemănătoare a avut loc și în luna mai a acestui an, atunci când un velier cu trei persoane la bord, care plutea în derivă în Marea Neagră, în zona Vama Veche, a fost remorcat de o navă Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, fiind adus în siguranţă la ţărm.

Reprezentanţii ARSVOM au anunţat că au fost solicitaţi să intervină, pentru salvarea unui velier care plutea în derivă în Marea Neagră, în zona Vama Veche.

La locul respectiv s-a deplasat nava Theia aparținând ARSVOM. Aceasta a remorcat velierul numit „Vânare de vânt”. La bordul acestei ambarcațiuni se aflau trei persoane, cetățeni români, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Velierul respectiv a fost adus în siguranță la țărm.

Cel mai mare velier de lux din lume va fi pus în mișcare în 2026

Dezvoltatorul de trenuri de pasageri Orient Express prezintă acum cel mai mare velier din lume, numit Orient Express Silenseas, cu aproape 140 de ani de la lansarea primelor sale trenuri de lux.

Compania prezintă nava ca o bijuterie oceanică, având o lungime de 220 de metri și un tonaj de 22.300. Nava este echipată cu spații pentru mașini nesupravegheate (UMS) și dispune de 54 de apartamente cu o medie de 70 de metri pătrați fiecare.

Printre facilități, Orient Express Silenseas va oferi un apartament prezidențial impresionant de 1.415 metri pătrați, inclusiv o terasă privată de 530 de metri pătrați. De asemenea, nava va avea două piscine, inclusiv o piscină de tură, două restaurante și un bar exclusivist.