Cum au obţinut angajaţii români de la compania germană Draxlmaier creşterea salariului pe timp de criză

Cum au obţinut angajaţii români de la compania germană Draxlmaier creşterea salariului pe timp de criză

Muncitorii fabricii de cablaje din Piteşti a societăţii Lisa Dräxlmaier Autopart România, aflaţi în grevă generală din data de 25 septembrie, au reluat lucrul după ce reprezentanţii sindicatelor şi patronatului au semnat un acord de încetare a conflictului de muncă.

Potrivit liderului sindical Narcis Dinel, administraţia a acceptat majoritatea solicitărilor formulate de Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Cablaje (SLLC), iar în aceste condiţii salariaţii din primul schimb au reluat lucrul.

Salariaţii de la fabrica Lisa Dräxlmaier din Piteşti au declanşat greva generală pe 25 septembrie, după eşuarea negocierilor dintre patronat şi sindicat pe marginea contractului colectiv de muncă.

Pe lista de revendicări a celor aproape 2.400 de membri de sindicat s-au numărat indexarea salariilor cu rata inflaţiei, încheierea unui contract colectiv de muncă pe un an, stabilirea normelor de muncă prin negociere cu sindicatul şi includerea acestora în contractul colectiv de muncă. Protestatarii au solicitat, de asemenea, ca reprezentanţii sindicatului să facă parte din Comisia de evaluare pentru necorespundere profesională iar concedierile colective să se facă în baza unor criterii negociate cu sindicatul.

Conducerea societăţii Lisa Dräxlmaier Autopart România a contestat în instanţă, încă din data de 24 septembrie, legalitatea grevei, însă Tribunalul Argeş a respins solicitarea, constatând legalitatea protestului.

Ulterior, reprezentanţii patronatului şi-au exprimat disponibilitatea de a dialoga cu sindicatele, iar negocierile au fost reluate.

Societatea Lisa Dräxlmaier Autopart Romania, membră a grupului german Dräxlmaier, produce componente şi subansamble auto, în special cablaje pentru industria auto.

Ne puteți urmări și pe Google News