S-a trezit și Daea! A prezentat acum un plan de combatere a PESTEI PORCINE, după ce numărul focarelor a ajuns la 998! Declarații halucinante.

S-a trezit și Daea! A prezentat acum un plan de combatere a PESTEI PORCINE, după ce numărul focarelor a ajuns la 998! Declarații halucinante.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că a prezentat în şedinţa de Guvern un plan de acţiune pentru combaterea virusului pestei porcine africane. Potrivit ministrului, Comisia Europeană a aprobat acordarea unui împrumut României în valoare de 43 de milioane de euro.

 

Declarația a fost făcută în contextul în care ANSVSA a anunțat că în România sunt 998 de focare active de pestă porcină africană, iar până acum au fost sacrificați 348.691 de porci afectaţi de boală, titrează b1.ro.

"Astăzi suntem în situaţia de a prezenta, în şedinţa de Guvern, un plan de acţiune pentru a putea face faţă situaţiei deosebite cu care se confruntă România şi, de altminteri, nu numai România, să intrăm în acest echipaj al colaborării şi al acţiunii comune la nivelul Uniunii Europene pentru a opri înaintarea acestui virus şi, evident, pentru eradicarea lui şi începerea sau reînceperea activităţii de populare la nivelul ţării, înţelegând aici atât societăţile comerciale, cât şi gospodăriile populaţiei. Concret, am stabilit împreună cu Comisia şi a aprobat să acorde României 43 milioane euro", a declarat Daea.

Ministrul a precizat că banii vor fi folosiți pentru echipamente, precum dezinfectoare şi laboratoare sanitar-veterinare: "Aceste sume, care sunt de la Uniunea Europeană, sunt repartizate în zona investiţională, pentru că sumele respective vin din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, pentru a investi în România în dezinfectoare, (...) în laboratoare sanitar-veterinare, (...) în echipamente pentru detectarea acestei boli, (...) în incineratoare şi (...) în procurarea de scrofiţe pentru reluarea activităţii".

"La această dată, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 246 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 998 de focare (dintre care 15 în exploataţii comerciale) şi 90 de cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 348.691 de porci afectaţi de boală", a transmis ANSVSA, într-un comunicat.