Evenimentul Zilei > EVZ Special > S-a găsit un loc de muncă pentru liftiera de la Ministerul Muncii. Cine e femeia
S-a găsit un loc de muncă pentru liftiera de la Ministerul Muncii. Cine e femeia

S-a găsit un loc de muncă pentru liftiera de la Ministerul Muncii. Cine e femeia

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a decis zilele trecute să renunțe la serviciile liftierei din minister. Dar cine e liftiera în cauză?

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 57 de ani, angajată la o firmă care se ocupa de mentenanţa liftului.

Cu lacrimi în ochi, ea vorbeşte despre cum a fost aruncată în stradă, cu doar trei ani înainte de pensie.

„Nu mi s-a adresat direct mie, le-a spus șefilor mei de acolo și șefii mei m-au sunat și mi-au spus să plec acasă pentru că doamna ministru nu mai are nevoie de mine. Pur și simplu, mi-am luat bagajul și am plecat acasă. Așa, fără să îmi iau la revedere de la cineva, că pur și simplu nu puteam. Am plecat așa ca un hoț! Sunt singură, dar e destul de greu. Am plâns când am plecat”, a afirmat femeia cu lacrimi în ochi.

Tot scandalul a pornit după ce Violeta Alexandru a anunțat într-o postare pe facebook faptul că a dispus să renunțe la liftieră.

„Urc şi cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton. Bun simţ, normalitate, revizie pentru folosirea fără liftieră”, a scris ministrul Muncii

Cum liftul era însă unul vechi, în contractul de mentenanţă se menţiona că este autorizat doar pentru a fi operat de un liftier pregătit, acesta nefiind angajat al ministerului, ci al firmei în cauză.

După tot acest scandal, Narcis Copcă, managerul spitalului Sfânta Maria din Capitală, a anunţat că este pregătit să îi ofere un loc de muncă tot în lift.

„Nu ştiu exact cazul, că nu am urmărit cu mare atenţie, dar m-a impresionat doamna şi, dacă are acel aviz, noi suntem pregătiţi să îi oferim un loc de muncă la noi în spital. Am inaugurat recent un lift şi am avea nevoie de serviciile dânsei. Să vină la spital să stăm de vorbă, noi ne-am bucura să o primim alături de noi”, a spus Narcis Copcă, managerul spitalului Sf. Maria