Evenimentul Zilei > International > S-a detonat bomba. Ni se ascultă telefoanele. Apple a renunțat la peste 300 de subcontractori din Irlanda
S-a detonat bomba. Ni se ascultă telefoanele. Apple a renunțat la peste 300 de subcontractori din Irlanda

S-a detonat bomba. Ni se ascultă telefoanele. Apple a renunțat la peste 300 de subcontractori din Irlanda

Apple a renunțat la peste 300 de subcontractori din Irlanda, după ce aceștia au ascultat mii de înregistrări efectuate de aplicația Siri.

Potrivit unui reportaj postat pe blogul de tehnologie Engadget, după ce luna trecută a suspendat programul de „triere” folosit de Siri, producătorul cunoscutului telefon smart iPhone, a decis să îl închidă complet acest program.

„Este posibil să se fi renunțat la mai mulți parteneri aflați sub contract din toată Europa”, se arată în reportaj.

Un reportaj anterior, publicat de Irish Examiner, susține că subcontractorii Apple din orașul irlandez Cork au ascultat peste 1.000 de înregistrări făcute de Siri, pe schimb, înainte ca Apple să suspende programul, luna trecută.

Aceștia au ascultat în mod regulat oferte de droguri, oferte de afaceri confidențiale și chiar înregistrări făcute de către asistentul digital Siri ale unor persoane care făceau sex.

Rolul contractorilor era să asculte și să clasifice înregistrările făcute de asistentul virtual Siri al Apple. Angajatul a declarat că datele personale ale fiecărui utilizator Siri au rămas anonime.

Informațiile au fost dezvăluite după ce un fost angajat Apple a declarat luna trecută pentru The Guardian că subcontractori ai Apple din toată lumea ascultă în mod regulat conversațiile utilizatorilor.

Aceștia din urmă nu aveau nici cea mai mică idee că înregistrările făcute de Siri erau ascultate.

După ce informația respectivă a devenit publică, Apple a suspendat transcrierea și clasificarea înregistrărilor Siri, luna trecută.

„Apple are un angajament în privința confidențialității clienților și a luat decizia de a suspenda programul de clasificare al Siri. Între timp, vom face o revizuire amănunțită a proceselor noastre.

„Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile furnizorilor noștri, angajaților acestora și clienților noștri din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, citat de Irish Examiner.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: