Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a dezlănțuit iadul la parada de sărbători. Zeci de persoane au fost grav rănite. Spitalele se pregătesc pentru ce-i mai rău
S-a dezlănțuit iadul la parada de sărbători. Zeci de persoane au fost grav rănite. Spitalele se pregătesc pentru ce-i mai rău

S-a dezlănțuit iadul la parada de sărbători. Zeci de persoane au fost grav rănite. Spitalele se pregătesc pentru ce-i mai rău

Parada de sărbători din Brazilia a venit la pachet cu un accident grav! 30 de persoane au fost rănite după ce un trotuar s-a surpat. 12 copii au fost luați de craterul care s-a format în urma incidentului.

Pompierii și medicii au reușit să evacuze o parte din persoanele blocate în groapa iadului.

12 copii au fost grav răniți, iar o parte din victime au ajuns să sară peste balustradă direct în râul din apropiere. Parada de sărbători a devenit un infern, iar căutările nu au încetat.

O altă tragedie a zduguit omenirea

În urmă cu o zi, Rio de Janeiro a avut parte de un alt incident tragic, din cauza războiului dus de forţele de poliţie cu traficanţii de droguri din favele.

Localnicii dintr-o favelă din Brazilia au descoperit luni peste şapte cadavre într-o zonă mlăştinoasă de la periferia oraşului Rio de Janeiro, la doar o zi după o operaţiune a unei unităţi poliţieneşti de elită, în timpul căreia au avut loc „schimburi de focuri intense”, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

„Informaţiile preliminare de care dispunem indică faptul că au fost găsite şapte cadavre”, a explicat Poliţia Militară din statul Rio (sud-est)

Televiziune au arătat o serie de imagini șocante, locuitorii călcau printre cadavrele acoperite cu cearşafuri albe.Oamenii au găsit mai bine de 8 cadrare înainte să ajungă oamenii legii. Descoperirea a fost făcută în complexul Salgueiro, un ansamblu de favele din Sao Goncalo, la circa 35 de km de Rio.

„Cadavrele erau aruncate în mlaştină, cu semne de tortură, lipite unele de altele. Un masacru”, a declarat un martor .

Poliţia Militară a declarat că agenţi al Batalionului de Operaţiuni Speciale (BOPE), poliţia de elită, recunoscută pentru reușitele sale,au ajuns duminică în această zonă condusă de traficanţi de droguri, la doar o zi după decesul unui sergent de poliţie.

„BOPE s-a deplasat la Salgueiro după ce a primit informaţii despre prezenţa unuia dintre indivizii care au luat parte la atacul de sâmbătă în care a fost ucis sergentul. Echipa (BOPE) a fost luată cu asalt (duminică) într-o zonă mlăştinoasă, iar apoi au avut loc schimburi de focuri intense”, se arată în comunicat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.