Evenimentul Zilei > International > Incident șocant la parada de Crăciun! Mai multe persoane și-au pierdut viața după ce un SUV a intrat în mulțime
Incident șocant la parada de Crăciun! Mai multe persoane și-au pierdut viața după ce un SUV a intrat în mulțime

Incident șocant la parada de Crăciun! Mai multe persoane și-au pierdut viața după ce un SUV a intrat în mulțime

Un eveniment festiv a avut un sfârșit tragic. Duminică seara, un grup de persoane, printre care și copii, s-au adunat pentru a vedea o paradă de Crăciun. Din păcate, șoferul unui SUV a intrat intenționat în mulțime și a provocat un carnagiu. Mai multe persoane au fost rănite, fiind înregistrate și decese, anunță poliția.

Parada de Crăciun organizată duminică, în orașul american Waukesha, din statul Wisconsin, s-a încheiat tragic. Cu mic, cu mare, locuitorii orașului s-au adunat pentru a privi evenimentul, însă o parte dintre ei și-au pierdut viața, iar alți peste 20 de participanți au fost răniți. Șoferul unui autovehicul de tip SUV a intrat intenționat în mulțime, anunță poliția orașului.

Într-o conferință de presă, Dan Thompson, șeful poliției, a declarat faptul că mai multe persoane și-au pierdut viața, însă nu a precizat cu exactitate numărul lor. De asemenea, el a menționat faptul că, în încercarea de a opri șoferul, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare. În urma altercației cu focuri de armă, nimeni nu a fost rănit, precizează oficialul.

„Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a explicat el. „Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a spus Dan Thompson, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Imaginile în care SUV-ul roșu intră cu viteză în mulțime au fost surprinse de participanții la paradă și au fost postate pe rețelele de socializare.

Autoritățile locale au anunțat faptul că 11 adulți și 12 copii au ajuns la spital după incidentul nefericit care a avut loc în timpul paradei de Crăciun. Ulterior, instituțiile medicale au transmis faptul că 28 de persoane se află în îngrijirea cadrelor medicale, relatează CNN. Conform declarațiilor făcute de reprezentanții unuia dintre spitale, în unitatea lor au ajuns trei pacienți în stare critică și patru în stare gravă.

Casa Albă a transmis un mesaj prin care își anunță regretul pentru tragicul incident și este gata să ofere toată asistența de care este nevoie. De asemenea, oficialii și-au exprimat compasiunea pentru victime și rudele lor.

Poliţia din Waukesha a găsit un autovehicul de tip SUV suspect și a fost efectuată prima arestare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: