Testul a fost făcut pe şobolani, iar prin această descoperire, numită de oamenii de ştiinţă "Sfântul Graal", le-a fost redată parţial vederea, afecţiune provocată de o boală întâlnită şi la oameni. 

Cercetările anterioare nu au putut duce la modificări ale ADN-ului în ochi, creier, inimă şi în ţesutul hepatic.  În schimb acestă nouă tehnică le-a permis pentru prima dată să opereze aceste modificări şi ar putea duce la noi tratamente pentru o serie de boli asociate cu procesul de îmbătrânire.

„Suntem foarte încântaţi de tehnologia pe care o descoperim pentru că e ceva ce nu putea fi făcut înainte. Aplicaţile posibile ale acestei descoperiri sunt vaste. Pentru prima dată avem tehnologia ce ne permite să modificam ADN-ul celulelor ce nu se divid, să reparăm gene stricate din creier, inimă şi ficat. Ne permitem pentru prima dată să visăm la vindecarea unor boli de care nu ne puteam atinge înainte, lucru care e emoţionant“, a transmis profesorul Juan Carlos Izpisua Belmonte, unul dintre profesorii care participă la acest experiment