Evenimentul Zilei > International > S-a descoperit cel mai bine păzit SECRET. Cum face ISIS bani și cine finanțează gruparea teroristă
S-a descoperit cel mai bine păzit SECRET. Cum face ISIS bani și cine finanțează gruparea teroristă

S-a descoperit cel mai bine păzit SECRET. Cum face ISIS bani și cine finanțează gruparea teroristă

Banii chiar fac lumea să se învârtă. E valabil și pentru gruparea teroristă Statul Islamic. Organizația ISIS, care a terifiat lumea cu brutalitatea de care a dat dovadă de-a lungul existenței, este una dintre cele mai bine fondate organizații teroriste din lume, și tocmai datorită bunăstării, gruparea s-a extins atât de repede

Deși nu există nicio estimare credibilă în ceea ce privește averea ISIS, potrivit aproximărilor CNN de anul acessta, ISIS a obținut 2 milioane de dolari din vânzările de petrol de pe teritoriile confiscate, iar economiștii spun că ISIS a câștigat cel puțin 20 de milioane de dolari din răscumpărări ale ostaticilor doar în anul 2014, scrie TheIndependent.

Aparent, loviturile comandate de coaliția condusă de SUA, și mai nou de Rusia, ar putea să să afecteze financiar gruparea teroristă.
Săptămâna aceasta,blogul Jihadology a publicat câteva scurgeri de informații în ceea ce privește recordurile situației financiare a ISIS

Iată sursele de venit ale ISIS în Deir ez-Zor, al șaptea oraș ca mărime din Siria:

 venituri din petrol: 27,7%
venituri din taxe: 23,7%
venituri din confiscări: 44,7%

Potrivit Jihadology, orașul Deir ez-Zor este unul dintre cele mai bogate zone în petrol din Siria, și totuș, doar 27,7% din câștguri provin din vânzările de petrol.

Un incredibil procent de 45% provine din extorcări, pământur și proprietăți ale oamenilor aflați sub controlul califatului.

În plus, recordurile arată că aproape jumătate dintre veniturile ISIS din regiune merg către plata salariilor, ceea ce înseamnă eșecul administrării bugetului.
Astfel, deși califatul este momentan bogat, această situație nu va dura la inifinit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: