S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Cutremur pe scena politică din România. Candidat surpriză la prezidenţiale

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Cutremur pe scena politică din România. Candidat surpriză la prezidenţiale sursa: arhivă EVZ

Cine ar putea sa-i ia locul lui Klaus la Palatul Cotroceni? Ales în funcția de președinte al AUR, George Simion a vorbit despre politica pe care vrea să o adopte în interiorul partidului. El a făcut predicții despre jocurile care se fac înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2024.

George Simion, liderul AUR, a vorbit despre alegerile prezidențiale din anul 2024. La finalul celui de-al doilea mandat, președintele Klaus Iohannis va fi înlocuit la Cotroceni. Despre oamenii care au cele mai mari șanse s-a tot speculat în ultima vreme. Alexandru Rafila, Mircea Geoană sau Laura Codruța Koveși ar fi candidați cu șanse apreciabile în această luptă.

George Simion anunță că AUR va da un candidat în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale

George Simion a spus că formațiunea pe care o conduce va duce un candidat în turul al 2-lea al alegerilor. Iar el are de gând să promoveze femei în cadrul AUR. „Eu încerc să promovez doamne și femei serioase în politică și modelul de femeie politică este Elena Udrea, creația lui Băsescu. Eu sunt de astăzi președintele AUR, singurul partid patriotic din Parlament. Avem multă treabă, vom duce un candidat în turul 2 și va fi o mare provocare să și câștigăm turul doi, pentru a avea un președinte român adevărat”, a afirmat Simion.

De asemenea, el a precizat că nu își va anunța candidatura la președinția României. Cu toate acestea, liderul AUR are un plan bine pus la punct care va debuta în scurt timp. Trebuie amintit că, în urmă cu puțină vreme, în presă a apărut informația că Simion are alături un nou consultant politic, acesta făcând parte din dorința liderului AUR de-a ajunge la Cotroceni. Este vorba de Anton Pisaroglu, consultant politic cu expertiză internațională, care s-a alăturat de curând partidului Alianța pentru Unirea României.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aș fi făcut-o la Congres, noi trebuie să maximizăm șansele candidatului. Eu am 35 de ani, nu știu dacă sunt eu persoana. Vom face o campanie, până în luna mai se înscriu candidații și după aia facem o campanie ca afară, să vedem pe cine vor românii. AUR va da președintele României, un român adevărat, un patriot”.

Laura Codruța Kovesi va candida ca independent

Simion a mai spus că, până acum, partidele au fost „niște cuiburi de paraziți”, au vrut la putere ca să poată să își plaseze oamenii în instituții cheie.

Liderul AuR a dezvăluit cu cine crede că se va lupta AUR în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2024. „Kovesi va candida ca independent, sustinută de USR. USR e la groapa de gunoi a politicii, alături de Elena Udrea.”