Televiziunea naţională a fost amendată cu 10.000 de lei de CNA, ca urmare a imaginilor cu cântăreaţa Bijou care nu a purtat lenjerie intimă în timpul emisiunii „Lozul cel mare”, din 28 februarie 2013.

Membrii CNA au considerat că într-unul dintre cadre se puteau vedea zonele intime ale acesteia şi au decis sancţionarea postului TVR 1. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat emisiunea „Lozul cel mare”, difuzată la TVR 1 în direct, între orele 16.45 – 17.30. Potrivit monitorizării realizate de CNA, prezentatoare Silvia Stanciu a întrebat-o pe Bijou ce poate spune despre „ţinuta” sa. Cântăreaţa Bijou a spus că „Nu are elementul intim”. Cei mai mulţi membri ai CNA au considerat că situaţia de la TVR 1 a fost gravă, mai ales că a fost „premeditată” de moderatori, care au atras atenţia asupra faptului că Bijou nu purta lenjerie intimă. „Dacă ne amintim ce a spus chiar eroina principală (Bijou, n.r.), nu mai putem să spunem că a fost vreo umbră (în cadrul în care a apărut imaginea în care părea că artista nu poartă lejerie intimă, n.r.) (…) Dacă o domnişoară spune aşa ceva, operatorii  vor simţi nevoia să vadă cu ochii lor dacă este adevărat sau nu ce a spus eroina. Se dovedeşte la minutul 3.20 că e foarte adevărat. Chestia asta este o premieră de  mare spectacol pentru televiziunea publică”, a spus Cristina Trepcea, membru al CNA. 

„Nu cred că e întâmplător lucrul acesta, ci o competiţie cu ochii deschişi pe audienţă”, a mai spus Trepcea. În urma votului membrilor CNA, postul naţional a fost amendat cu 10.000 de lei.

Duminica trecută, postul TVR 2 a difuzat filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă” care conţine câteva scene de nuditate excesivă. Valentin Jucan, membru CNA, a declarat pentru EVZ că va propune o amendă de 20.000 de lei, mai ales că difuzarea acestor scene reprezintă o recidivă, după scandalul „loteriei”!