Potrivit oficialului rus, racheta balistică intercontinentală Voevoda ar putea fi folosită în acest scop. Acest tip de rachetă balistică ar putea fi modificată pentru lansări de nave spațiale civile. În prezent, acest proiect se află în discuții la Ministerul Apărării din Rusia.
Rogozin consideră că această metodă ar trebui aplicată tuturor rachetelor care urmează să fie dezafectate. Acesta și-a exprimat părerea că este nevoie să se utilizeze tehnologia “ciclului complet de viață al rachetelor” pentru a obține un beneficiu maxim de pe urma rachetei, începând cu primele etape de proiectare și producție, până la momentul reciclării. Rogozin a spus că “este cel mai important ca acest lucru să nu fie făcut sub presiune sau cu riscuri”.

RS-20V “Voevoda” sau R-36M,  “Satan” SS-18 în desemnarea NATO, este una dintre cele mai puternice rachete din lume.  Satan SS-18 a fost pusă încadrată în cadrul forțelor militare sovietice în decembrie 1975, primul test fiind efectuat în februarie 1973.

Rachetele R-36M pot transporta între 1 și 10 (în unele cazuri până la 16) focoase cu o masă totală de până la 8800 kg la o distanță de peste 10 mii de kilometrii. Rachetele sunt păstrate în tunele de înaltă securitate, unde sunt depozitate într-un container special de transport și lansare. Rachetele au strategice au un diametru de 3 metri și o lungime de 34 de metri.