Evenimentul Zilei > Sport > Rusia încasează două mari lovituri în plan sportiv. Rămâne fără evenimente care îi aduceau milioane de euro
Rusia încasează două mari lovituri în plan sportiv. Rămâne fără evenimente care îi aduceau milioane de euro

Rusia încasează două mari lovituri în plan sportiv. Rămâne fără evenimente care îi aduceau milioane de euro

Din cauza agresiunii pe care a început-o în Ucraina, Rusia va suferi și în plans sportiv. La Sankt Petersburg nu se va mai disputa finala Ligii Campionilor, ias Sochi nu va găzduit în 2022 etapa de Formula 1.

O sancțiune primită de Rusia și din partea organizatorilor Marelui Premiu al Formulei 1. Ca răspuns la invazia pe care oficialii de la Kremlin au demarat-o în Ucraina, Federația Internațională de Automobilism a anunțat că Marele Premiu de Formula 1 de la Sochi a fost anulat. Etapa respectivă era programată să se dispute la data de 25 septembrie.

Marele Premiu al Formulei 1, de la Sochi, a fost anulat pentru acest an

Ieri, în ziua invaziei, oficialii Formulei 1 au afirmat că monitorizează situația, după ce Rusia a început un asalt militar total asupra Ucrainei. O decizie finală a fost luată și anunțată vineri: Marele Premiu al Rusiei, programat pe 25 septembrie, nu va mai avea loc în 2022.

„Campionatul Mondial de Formula 1 ajunge în țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă, de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim ce se întâmplă în Ucraina cu tristețe, șoc, dar și cu speranța unei soluționări rapide și pașnice a crizei actuale. Este imposibilă organizarea Marelui Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale”, au anunțat organizatorii „Marelui Circ”.

Echipa americană Haas a anunțat că va renunța la culorile de pe monopost care alcătuiesc steagul Rusiei. Sponsorul Uralkali a oferit culorile alb, albastru și roșu. Acum, după începerea războiului, monoposturile vor fi vopsite doar în alb. Günther Steiner, directorul echipei, a declarat chiar în 2021 că, fără banii veniți de la sponsorul rus, echipa nu ar mai fi putut concura în circuitul Formulei 1.

Finala Ligii Campionilor nu se va disputa la Sankt Petersburg și a fost mutată la Paris

Rusia a primit o lovitură, în plan sportiv, și de la oficialii UEFA. Orașului Sankt Petersburg i s-a retras dreptul de-a găzdui finala Ligii Campionilor, programată la data de 28 mai. Cel mai important meci al sezonului din UEFA Champions League se va disputa la Paris, pe „Stade de France”. Oficialii de la Nyon și-au dorit să ducă finala la Londra, dar și „Wembely”, și arena lui Tottenham sunt ocupate.

Potrivit jurnaliștilor de la „L’Équipe”, președintele UEFA a negociat cu Emmanuel Macron, liderul Franței. Aleksander Ceferin a insistat ca acest meci să aibă loc în țara care prezidează acum Uniunea Europeană. Și slovenul a apreciat faptul că liderul francez a fost primul șef de stat care s-a opus public proiectului Super Ligii Europei, în urmă cu un an.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: