Rusia, acuzată de agresiune împotriva întregii Uniuni Europene 

Rusia, acuzată de agresiune împotriva întregii Uniuni Europene  Uniunea Europeană. Sursa foto: Dreamstime.com

Europenii nu înțeleg că toate acțiunile pe care Rusia le întreprinde împotriva infrastructurii europene, mituind politicienii, intervenind în alegerile pentru Parlamentul European — reprezintă o agresiune împotriva întregii Uniuni Europene.

Cât de departe va merge Rusia

Principala întrebare pentru țările europene acum este cât de departe va merge Rusia și cum va răspunde Europa, a declarat europarlamentarul Jaak Madison, din Estonia, citat de publicația ucraineană Guildhall.

Acest lucru a fost declarat într-un comentariu pentru Guildhall de către membrul Parlamentului European din.

„Mă tem că majoritatea europenilor nu înțeleg ce se întâmplă. Pentru că dacă mergeți în Spania, Italia sau Luxemburg, oamenii de acolo sunt foarte departe de situația din Rusia și Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ei nu înțeleg că toate acțiunile pe care Rusia le întreprinde împotriva infrastructurii europene, mituind politicienii, intervenind în alegerile pentru Parlamentul European — sunt o agresiune împotriva întregii Uniuni Europene și a tuturor țărilor europene.

Dar, cred că majoritatea oamenilor din Europa de Vest și de Sud trăiesc confortabil în bula lor și nu realizează acest lucru. Și pentru asta va trebui să plătească un preț foarte mare”, a declarat europarlamentarul.

Rusia folosește GRU și FSB contra europenilor

„Totul a început cu un război economic, cu un război al gazelor, iar acum continuă la un nivel fizic. Principala întrebare este cât de departe va merge asta și dacă Rusia va recurge la agresiune militară împotriva unor țări ale UE sau nu. Deci, acum multe depind de țările europene în sine. Cum intenționează să reacționeze?

Slăbiciunea și tăcerea vor dovedi doar rușilor că europenii nu sunt pregătiți, că sunt prea slabi (…) Ei (Rusia — n.r.) ne testează constant, împingând limitele cât de departe pot merge. Și până acum, țările europene nu au reacționat corespunzător la acest lucru. Au păstrat tăcerea și doar au așteptat vremuri mai bune, sperând că nu se va întâmpla ceva mai rău.

Iar Kremlinul, între timp, folosește GRU, FSB și conexiunile lor în țările europene (pentru a influența europenii — n.r.). Prin urmare, cea mai mare întrebare este: cât de departe va merge asta, de exemplu, în Moldova sau în țările baltice, sau în Finlanda, sau în Polonia, și cum va răspunde Europa”, a concluzionat politicianul.

Anterior, declarații similare au fost făcute de către membrii Parlamentului European, un membru al Senatului francez, șeful comisiei de apărare a Bundestagului german și șeful comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului estonian.

Federația Rusă, amenințare existențială pentru întreaga lume occidentală

De exemplu, senatoarea franceză, reprezentantă a Partidului Socialist, Hélène Conway-Mouret, a declarat recent că Rusia reprezintă o amenințare pentru întreaga Uniune Europeană. Ea a remarcat că sprijinul pentru Ucraina din partea țărilor UE rămâne la un nivel ridicat și nu există motive să se creadă că va scădea. UE realizează că nu doar Ucraina poate deveni victimă a agresiunii rusești, dar și alte țări europene. De asemenea, există o înțelegere că Ucraina luptă pentru lucruri care trebuie apărate și Europa este pregătită să le apere.

Șeful comisiei de apărare a Bundestagului german, liderul listei Alianței Liberalilor și Democraților pentru alegerile în Parlamentul European, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a declarat că Federația Rusă duce un război împotriva țărilor occidentale. Nu mai este timp pentru discuții, trebuie să ne unim și să respingem Rusia împreună.

Europarlamentarul german, membru al Uniunii Creștin-Democrate din Germania, Michael Gahler, a declarat că Federația Rusă duce un război împotriva întregii lumi occidentale.

Șeful comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului Estonian, Marko Mihkelson, a făcut o declarație că Federația Rusă reprezintă o amenințare existențială nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume occidentală și încearcă să remodeleze ordinea mondială stabilită. Țările Alianței Nord-Atlantice trebuie să aibă o strategie clară și puternică, astfel încât Rusia să înțeleagă că Occidentul este pregătit să acționeze și să reacționeze la aceasta prin măsuri simetrice și asimetrice."