Evenimentul Zilei > Social > Rugă pentru militarii căzuți în Afganistan venită din partea Mitropolitului Banatului ÎPS Ioan
Rugă pentru militarii căzuți în Afganistan venită din partea Mitropolitului Banatului ÎPS Ioan

Rugă pentru militarii căzuți în Afganistan venită din partea Mitropolitului Banatului ÎPS Ioan

Au murit servindu-și patria. Doi militari români au căzut secerați de gloanțele unor afgani. Soldații noștri se aflau într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar, când s-a deschis focul asupra lor. Un al treilea a scăpat cu viață, dar este rănit.

Vestea morții celor doi soldați din Afganistan a îndoliat întreaga țară. Înaltpresfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a rugat, la sfânta liturghie de duminică, pentru sufletele celor căzuți la datorie. ,,Astăzi a fost Hramul Catedralei Ortodoxe din Caransebeș. Împreună cu alți zece ierarhi, ne-am rugat pentru cei doi ostași care au murit în Afganistan zilele acestea, rugăciuni de mângâiere pentru familiile lor și rugăciuni pentru cel de-al treilea  care a fost rănit. L-am rugat pe Dumnezeu să aibă grijă de ostașii români de pretutindeni”, ne-a declarat Înaltpreasfintitul Ioan Mitropolitul Banatului. Al treilea militar a fost evacuat duminică, de la ora 10:30, la un spital militar american din Germania și se află în stare stabilă.