Polițiștii de la rutieră din Rovinari au oprit în trafic un șofer care avea plăcuțele de la mașină „VN 01 suveran”, dar au avut parte de un eveniment la care nu se așteptam. 

Se pare că, bărbatul în cauză și-a luat numele „Viorel Suveran” și nu a văzut nicio problemă cu numărul de ”înmatriculare”, din moment ce el nu recunoaşte actele de stare civilă emise de statul român. 

După incident, polițiștii l-au rugat pe bărbat să demonteze plăcuţele de pe maşină, dar acesta a refuzat. Oamenii legii au desfăcut ei plăcuţele şi l-au chemat pe „Viorel Suveran“, la sediul Poliţiei Rovinari. „Uitați ce face Poliția Română cu un suveran. O ființă vie, născută viu… Uitați cum îmi tâlhăresc mașina. Poliția din Rovinari. O să trimit la minister”, a spus bărbatul.

Şoferul i-a acuzat pe poliţişti că-i distrug maşina şi a filmat tot incidentul. Bărbatul face parte dintr-un grup care nu recunoaşte actele de stare civilă emise de statul român, pentru că, prin acestea, ”orice persoană ar deveni înrobită, spune el.