Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb, susținere nesperată de la un adevrsar! „Lipsește un dialog în interiorul țării”
Rovana Plumb, susținere nesperată de la un adevrsar! „Lipsește un dialog în interiorul țării”

Rovana Plumb, susținere nesperată de la un adevrsar! „Lipsește un dialog în interiorul țării”

Corina Crețu, fost comisar european, a declarat, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la G4Media.ro, că nu o va împiedica pe Rovana Plumb să obțină funcția de comisar european.

„Odată asumată și propusă de guvernul României și comisia europeană cred că trebuie să fim fairplay. Pe domnul Cioloș l-am susținut, am fost chiar la audierea dânsului și pe domana Rovana Plumb eu una nu o voi obstrucționa în drumul său spre Comisia Europeană.

Ca poziție politică, uitându-mă pe CV, cunoscând-o, își va da silința să facă o figură bună în Comisia Europeană”, a declarat Corina Crețu.

„Eu cred că orice român trebuie susținut, suntem una din țările care pierdem foarte mult din cauza bătăliilor interne.

România care este a șasea țară din UE nu a prins un postl de vicepreședinte al Comisiei Europene, deși sunt țări ca Lituania, Letonia care a prins a treia oară postul de vicepreședinte.

Cred că lipsa de dialog din interiorul țării, de a veni cu o soluție clară și cu un mandat clar pentru a negocia pentru vicepreședinte.

Sunt puțin debusolată, știu că președintele Junker a respins foarte mulți comisari înainte de a fi numiți tocmai datorită problemelor legate de integritate, legate de gen, din câte știu eu domna Ursula van der Leyen nu a respins nici o candidatură, știu că în cazul României a fost o sugestie de a fi restrase candidaturile dar după o scrisoare de reconfirmare practic a rămas ca Parlamentul să tranșeze pentru fiecare țară aceste probleme de integritate, dacă vor fi.

Acum sunt negocieri politice, cel mai important pentru fiecare om este să-și dea seama dacă aceste negocieri politice pot duce la o creștere a încrederii în proiectul european sau la o dezamăgire mai mare”, a mai punctat eurodeputatul Corina Crețu.

Audierea viitorilor comisari europeni este programată să aibă loc în Parlamentul European la sfârșitul lunii curente, scrie G4media.