„Odată asumată și propusă de guvernul României și comisia europeană cred că trebuie să fim fairplay. Pe domnul Cioloș l-am susținut, am fost chiar la audierea dânsului și pe domana Rovana Plumb eu una nu o voi obstrucționa în drumul său spre Comisia Europeană.

Ca poziție politică, uitându-mă pe CV, cunoscând-o, își va da silința să facă o figură bună în Comisia Europeană”, a declarat Corina Crețu.

„Eu cred că orice român trebuie susținut, suntem una din țările care pierdem foarte mult din cauza bătăliilor interne.

România care este a șasea țară din UE nu a prins un postl de vicepreședinte al Comisiei Europene, deși sunt țări ca Lituania, Letonia care a prins a treia oară postul de vicepreședinte.

Cred că lipsa de dialog din interiorul țării, de a veni cu o soluție clară și cu un mandat clar pentru a negocia pentru vicepreședinte.

Sunt puțin debusolată, știu că președintele Junker a respins foarte mulți comisari înainte de a fi numiți tocmai datorită problemelor legate de integritate, legate de gen, din câte știu eu domna Ursula van der Leyen nu a respins nici o candidatură, știu că în cazul României a fost o sugestie de a fi restrase candidaturile dar după o scrisoare de reconfirmare practic a rămas ca Parlamentul să tranșeze pentru fiecare țară aceste probleme de integritate, dacă vor fi.

Acum sunt negocieri politice, cel mai important pentru fiecare om este să-și dea seama dacă aceste negocieri politice pot duce la o creștere a încrederii în proiectul european sau la o dezamăgire mai mare”, a mai punctat eurodeputatul Corina Crețu.

Audierea viitorilor comisari europeni este programată să aibă loc în Parlamentul European la sfârșitul lunii curente, scrie G4media.