Evenimentul Zilei > Economie > Roșiile românilor nu sunt contaminate cu pesticide! Fake news demontat
Roșiile românilor nu sunt contaminate cu pesticide! Fake news demontat

Roșiile românilor nu sunt contaminate cu pesticide! Fake news demontat

O știre a bulversat mesele românilor. Un studiu anunța că jumătate din legumele care ajung pe mesele românilor ar fi contaminate cu pesticide. Numai că ministrul agriculturii a dezamorsat această știre falsă.

Alimentele produse în România nu sunt contaminate cu pesticide, a dat asigurări ministrul interimar al agriculturii Adrian Oros. Informaţiile despre tomate care ar fi avut pesticide peste limitele admise sunt false, a spus el la Cluj-Napoca. Din toate verificările făcute anul trecut, un singur lot de roşii avea concentraţie prea mare de pesticide.

Adrian Oros, citat de RRA: Laboratorul Central a făcut 419 determinări, din care 192, adică 46%, au conţinut de pesticide în limitele maxime admise. Asta înseamnă că nu prezintă niciun risc pentru consumator. Doar una din aceste probe a depăşit limitele maxime admise. Asta înseamnă că tomatele respective au fost retrase de la comercializare.

Precizarea a fost făcută după ce zilele trecute în presă a apărut informaţia potrivit căreia jumătate din legumele care ajung pe mesele românilor ar fi contaminate cu pesticide