Evenimentul Zilei > Social > Cele mai SĂNĂTOASE ROŞII din România. Aveţi GRIJĂ ce mâncaţi!
Cele mai SĂNĂTOASE ROŞII din România. Aveţi GRIJĂ ce mâncaţi!

Cele mai SĂNĂTOASE ROŞII din România. Aveţi GRIJĂ ce mâncaţi!

Dacă doriţi să vă feriţi de pesticide şi alte substanţe pe care fermierii din străinătate le folosesc pe legume, consumaţi roşii din Oltenia.

Mai multe teste au fost făcute pe roşii aduse din Oltenia, iar rezultatele au indicat faptul că nu au fost folosite pesticide, deci nu sunt toxice pentru organismul uman.

Marian Baracu este cel mai mare producător de roşii din Izbiceni. Primele roşii le-a scos pe piaţă la mijlocul lunii mai. Le vinde în pieţele din Sibiu, cu 6 lei kilogramul. Îşi laudă chiar el marfa.

„Încrederea trebuie să fie maximă că nu folosim produse care ne dăunează în primul rând nouă pentru că şi noi consumăm din ele. Nu numai le comercializăm,” spune Marian Baracu.

„Cumpărătorii trebuie să aibă încredere că roşiile sunt gustoase pentru că părerea noastră e că datorită solului, iar producătorii fac tot posibilul să pună cât mai din timp pentru a ieşi cu ele,” precizează Florin Lazăr, viceprimar Izbiceni.

„Cumpărătorii nu trebuie să îşi facă probleme în această privinţă. De ce spun asta? Pentru că, de fiecare dată, salariaţii care au mers în teren atunci când s-au făcut plantarea şi verificările în teren, în mod special la roşii, le-au atras atenţia fermierilor: atenţie cu ce fertilizaţi,” spune Emil Marinescu, director Direcţia pentru Agricultură Olt.

Controalele au început în luna mai, scrie digi24.ro.