Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii scapă de amenzi de la 1 Decembrie! Protestul de amploare anunțat de polițiști
Românii scapă de amenzi de la 1 Decembrie! Protestul de amploare anunțat de polițiști

Românii scapă de amenzi de la 1 Decembrie! Protestul de amploare anunțat de polițiști

Forțele de ordine din România sunt deranjate de modul în care acționează autoritățile în ceea ce privește legea salarizării. Având experiența deloc plăcută de anul trecut, președintele Europol anunță un protest masiv, prin care polițiștii își fac auzite nemulțumirile. În semn de revoltă, aceștia nu vor mai aplica amenzi românilor.

Cosmin Andreica, președintele Europol, a făcut marți o serie de declarații legate de protestul polițiștilor. Începând cu 1 Decembrie, aceștia nu vor mai aplica amenzi românilor, în semn de revoltă cu privire la legea salarizării. Se pare că forțele de ordine nu își doresc ca evenimentul de anul trecut să se repete. În 2020, doar cu câteva zile înainte de Anul Nou, au aflat că nu vor avea parte de mărirea mult promisă.

Românii care încalcă legea nu vor rămâne nepedepsiți. Conform declarațiilor făcute de președintele Europol, polițiștii vor aplica sancțiuni sub forma de avertismente scrise sau verbale, în funcție de gravitatea faptei comise. Forțele de ordine nu se vor revolta doar prin prisma unor acțiuni, ci vor protesta și în fața prefecturilor din toată țara.

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017, care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către polițişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.